• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Run'n'gun" u ABA ligi - 214 poena u Baru!

Autor mondo.rs

Jedna od najefikasnijih utakmica sezone odigrana je u Baru, gde je domaći tim na kraju morao da pruži ruku boljem.

 "Run'n'gun" u ABA ligi - 214 poena u Baru! Izvor: MONDO/Mladen Stojović

"Trči i pucaj" košarka u Baru ili u original NBA obliku - "run'n'gun".

U takvom tempu, bolje su se snašli gosti.

Prvi jadranski derbi ABA lige ove sezone, u kojem je ubačeno 214 poena, pripao je Zadranima. Hrvatski sastav je jednostavno imao više pojedinaca za napadački okršaj u dvorani Topolica, pišu naše kolege iz Podgorice sa portala Mondo.me.

Mornar – Zadar  104:110 (23:34, 22:19,  20:23,  39:34).

Mornar1
Izvor: YouTube



Opširnije o poslednje završenom meču 9. kola ABA lige na Mondo.me.

Dvorana: Topolica. Gledalaca: oko 1.800. Sudije: Jovičić, kralj, Arsenijević.

Mornar: Korać 2, Džons 27, Krstić 2, Radunović 10, Vujošević 2, Ćalić 2, Mijović, Dikerson, Elis 25, Hadžibegović 8, Mugoša 4, Voler 17.

Zadar: Vladović 8, Vraneš, Jelenković, Krajina 12, Jurica 6, Spaleta, Brzoja 10, Marinković 27, Barać 27, Ramljak 7, Vrzić, Mazalin 9.

TOK MEČA:

ČETVRTA ČETVRTINA (39:34)

Mornar je u poslednjoj četvrtini uspio da uhvati priključak, u poslednja dva minuta uđe sa samo 4 poena minusa (90:94), ali je Zadar imao suviše raspoloženih pojedinaca i u završnici.

TREĆA ČETVRTINA (20:23)

Previše izgubljenih lopti u napadu Barana da bi uspjeli da smanje zaostatak. Nije pomogla ni sjajna minijatura Balše Radunovića u 27. minutu kada je u tri napada zaostatak sveden na 6 poena (61:67). Nažalost, odmah nakon toga uslijedila je serija grešaka Barana u organizaciji napada i nesikorišćenih kontranapada što su gosti kaznili novim bijegom na dvicifrenu razliku...

DRUGA ČETVRTINA (22:19)

Domaćin je u drugom periodu uspio da zaustavi Marinkovića, i proradi u protivničkom reketu zahvaljujući Elisu (10 poena u drugoj četvrtini), ali to nije bilo dovoljno da se ozbiljnije smanji razlika jer je izostao bolji šut Džonsa i Volera sa distance. U finišu poluvremena razigrao se, srećom, Hadžibegović koji je u dva napada pogodio dvije trojke uz dodatno bacanje, pa je serijom 7-0 u 20. minutu smanjena razlika sa 38:51 na 45:51...

PRVA ČETVRTINA (23:34)

Mornar u prvoj dionici nije imao odbranu od centra gostiju Marinkovića koji je ubacio 17 poena do 8. minuta. Za razliku od Zadrana, četi Đorđija Pavićevića ništa nije polazilo za rukom u reketu do ulaska Elisa, pa je napad funkcionisao gotovo isključivo na dalekomentoj paljbi Džonsa i Volera, koji su bili dobro čuvani a i ne pretjerano raspoloženi za šut (Džons 1/5 za dva poena, Voler 1-4 za tri poena). Zadrani su serijom 8-0 sredinom četvrtine "pobjegli" na 9:21 i potom držali visoku razliku do pauze.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC