• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grk preuzeo Budućnost, traži jaku odbranu

Autor mondo.me

Podgoričani predstavili novog trenera. Na promociji poručio: "Ako želimo da do kraja ostanemo u borbi za trofej ABA lige, moramo biti jaki u defanzivi".

 Ilijas Zuros trener Budućnosti Izvor: MONDO


Da su pregovori sa Ilijasom Zurosom dan nakon ostavke Vlada Šćepanovića bili samo formalnost potvrđeno je u utorak, kada je grčki stručnjak i zvanično predstavljen kao novi trener Budućnosti.

"Sve se desilo veoma brzo. Razgovori su počeli u nedelju uveče, a dan kasnije smo se dogovorili. Srećan sam što sam u Podgorici, u velikom klubu sa ekipom koja ima dobar potencijal. Verujem da je prethodni trener radio odličan posao i da ćemo nastaviti tako do kraja sezone", rekao je Zuros u prvom obraćanju crnogorskim medijima.

Grčki stručnjak najavio je da će dobre rezultate temeljiti na odbrani. Na pitanje da li je to rekao zbog toga što je primetio da Budućnost ima problema u odbrani, Zuros je odgovorio da njegova filozofija košarke da ekipa igra dobru odbranu.

"Ako u napadu ne budemo na visokom nivou, to možemo nadomestiti dobrom odbranom. Ukoliko želimo da do kraja ostanemo u borbi za trofej ABA lige, moramo biti jaki u defanzivi. Na taj način i tim dobija samopouzdanje za igru u napadu. Ne mogu da pričam o onome što se događalo pre mog dolaska. Ali, košarka nije samo odbrana, naravno, mora da se vodi računa i o napadu. Odbrana na kraju sezone, međutim, daje rezultate. Ona daje sigurnost i samopouzdanje. To je uslov da se igra i dobar napad", rekao je Zuros.

On je priznao da stiže na kromilo budućnosti u nezgodnom trenutku.

"Teško je doći usred sezone i promeniti filozofiju ekipe. Imamo igrače koji su košarkaški veoma inteligentni i verujem da neće biti problema", rekao je Zuros.

Od Olimpijakosa do Gruzije

Zuros je trenirao Olimpijakos, Peristeri, Aris, Panelinios, reprezentaciju Grčke, libanski Sagesea, francuski Pari Levaloe, litvanski Žaligiris, turske timove Efes Pilsen i Tofaš. Bio je i selektor Gruzije, sa kojom je slavio u poslednjem meču kvalifikcija za Eurobasket protiv Crne Gore u Baru.

Neizostavno je bilo tema vezana za iskustvo sa crnogorskim košarkašima, s obzirom da je letos kao selektor Gruzije u poslednjem kolu kvalifikacija pobedom u baru oteo “crvenima” prvo mesto u grupi.

"Vašu reprezentaciju sam letos dobro upoznao. Potrebno je vreme da provedem sa igračima kako bi shvatili moje ideje i sproveli ih na terenu. Očekujem pre svega da igramo kao tim, jer je to jedini put do dobrog rezultata", prokomentarisao je Zuros u razgovoru s crnogorskim novinarima.

Na kraju obraćanja medijima Grk je poručio:

"U poslu sam 30 godina, volim ovaj posao i ovu igru. Naš posao je veoma težak. U ovom slučaju Budućnost je najvažnija. Da ponovim -  samo svi zajedno možemo da doprinesemo uspesima kluba", zaključio je Zuros.

Grčki trener će u ulozi šefa struke Budućnosti debitovati u nedelju, u 10. kolu ABA lige protiv Olimpije u Morači.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC