• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljulj(no) Panatu!

Autor mondo.rs

Real Madrid pobedio kod kuće Panatinaikos u 7. kolu Evrolige. Zanimljiv duel od prvog do poslednjem minuta.

 Evroliga: Real Madrid - Panatinaikos 87:84  Izvor: MN PRESS

"Evroligaški klasik" pripao je Real Madridu!


U duelu dva kluba koja zajedno imaju 15 titula prvaka Evrope slavio je onaj sa više. Devetostruki prvak Starog kontinenta pobedio je šestotstrukog - Panatinaikos 87:84 (21:23, 32:27, 19:18, 15:16).

Od prvog do poslednjeg sekunda utakmica je bila izjednačena, a kao takva donela je vrlo uzbudljivu završnicu u kojoj je uživeo Serhio Ljulj, najbolji i najefikasniji igrač susreta sa 30 poena (po zvaničnoj statistici).

Španski reprezentativac imao je ključnu ulogu u poslednja dva minuta. Prvo je postigao koš uz dodatno slobodno bacanje, a kada je Džejms Feldin trojkom na drugoj strani anulirao prednost domaćina, opet je preuzeo odgovornost i pogodio vrlo težak šut za dva. Ljulj je iz igre pogađao 7/14 za dva i 4/6 za tri poena.

Tragičar je upravo fenomenalni Feldin. Uprkos sjajnom šutu za tri 6/7 i 19 postignutih poena, uspeo je da izgubi loptu u pretposlednjem napadu, a zatim i da posle promašaja košarkaša Reala loše zagradi loptu, što je iskoristio Džejsi Kerol i omogućio dodatna bacanja za 87:84.

Panatinaikos je posle tajm-auta imao pet sekundi da organizuje šut za tri poena, ali je Real odigrao jaku odbranu, tako je je Kej-Si Rivers šutirao praktično iz "mrtvog" ugla sa igračem na leđima. Naravno, promašio je.

Pored Feldina u atinskom timu istakli su se još Nik Kalates sa 15, odnosno Janis Burusis i Kirs Singleton sa po 13 poena. Real je imao mnogo strelaca, ali je uz Ljulja dvocifran bio samo još Entoni Rendolf sa 12 koševa.

Utakmicu su obeležile i dve ozbiljne povrede.

Džejms Gist morao je pre kraja na klupu zbog povrede prepone, dok je igrač "kraljevskog kluba" Dontej Drejper pao svom težinom na ruku šest sekundi pre kraja utamice i svima je odmah bilo jasno da je reč o težoj povredi.

Real i Darušafaka dele drugo mesto sa skorom 5-2 (prvi je CSKA 6-1), dok je Panata u grupi timova sa 4-3 skorom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC