• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Igokea odlična u Novom Mestu

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee iznenadili Krku i slavili u Sloveniji rezultatom 88:72.

Odličnu partiju pružila je ekipa Igokee i zasluženo stigla do petog trijumfa u ABA ligi.

KRKA – IGOKEA 72:88 (20:18, 15:26, 11:21, 26:23)

Igrači Dragana Bajića napravili su iznenađenje u 10. kolu ABA lige savladavši Krku 88:72 čime su stigli do skora 5-5 u regionalnoj ligi.

Poslije četiri vezane pobjede košarkaši Krke doživjeli su poraz, poptuno zasluženo s obzirom da su samo u prvom poluvremenu igrali na istom nivou kao i proteklih mjesec dana.

Utakmica je bila u egalu do finiša drugog perioda, kada je Igokea, predvođena večeras odlično raspoloženim Draškom Albijanićem preuzela vođstvo i počela da pravi razliku.

Poenima Rebeca sa linije slobodnih bacanja Krka je smanjila na 37:35, a onda je uslijedila furiozna serija Igokee koja je prelomila meč.

„Igosi“ su do kraja prvog poluvremena povećali na 44:35, da bi i na startu treće četvrtine tu seriju produžili na 12:0, za vođstvo 49:35 poslije poena Radivojevića.

Igra Krke u potpunosti se raspala u trećem periodu, gosti su ih natjerali na veliki broj izgubljenih lopti, a Igokea je u posljednjim trenucima treće četvrtine imala i „plus 22“- na semaforu je stajalo 65:43.

Slovenci su u posljednjoj četvrtini uspjeli tek da smanje na 73:62, međutim, bio je to samo pokušaj da se vrati neizvjesnost u ovaj meč.

Dragan Bajić spriječio je to tajm-autom poslije kojeg je Pašajlić položio, pa čak i imao dodatno slobodno bacanje. Nije pogodio, ali nisu ni gosti uspjeli da do kraja naprave preokret i izbjegnu četvrti poraz ove sezone.

Igokea je na kraju stigla do pobjede 88:72, druge u nizu, a tu seriju pokušaće da nastavi u sljedećem kolu na svom parketu protiv Mornara.

Najzaslužniji za trijumf Igokee bio je Draško Albijanić sa 16 poena i sedam skokova, a po 13 postigli su Robinson i Radivojević.

Kod Krke, najefikasniji je bio kari sa 22 poena, a Luković je dodao 18 poena i 12 skokova.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gaske

Svaka čast!!! Odlična košarka! Pada MZT u Laktašima...

Nije iznenađenje

Nije iznenađenje, Igokea igra dobro. Zvezdu i Budućnost su vile pronosale, do pobjede protiv Igokee, mogla je pobjeda lako i na drugu stranu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC