• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miloš pisao ISTORIJU Evrolige: TEO 43!

Autor mondo.rs

Srpski plejmejker završio meč protiv Baskonije sa svojim najboljim indeksom korisnosti u Evroligi! Uz to, probio je i granicu od 1.000 asistencija.

 Miloš pisao ISTORIJU Evrolige: TEO 43! Izvor: MN PRESS


Kakva noć Miloša Teodosića!

Srpski čarobnjak sa loptom nosio je na svojim ramenima CSKA u ubedljivoj pobedi "armejaca" nad Baskonijom (112:84) i završio meč sa ciframa za pamćenje:

Za skoro 30 minuta u igri, Teodosić je postigao 34 poena, pogodio pet od šest šuteva za tri poena, svih sedam slobodnih bacanja i zaokružio spektakularno veče "dabl-dabl" učinkom sa 10 asistencija.



Indeksom korisnosti 43 Srbin je sigurno rezervisao titulu najkorisnijeg igrača kola. Uz to, "probio" je i granicu od 1.000 ostvarenih asistencija - i to upravo ovako:

Twitter Embed Code



Zaključno se večerašnjom utakmicom, koju je odigrao u prisustvu najbližih članova porodice, Teodosić je nastavio "napad" na Vasilisa Spanulisa, koji je trenutno drugi asistent u istoriji Evrolige. Ta večna lista trenutno izgleda ovako:

1. Dimitris Dijamantidis 1.255 (278 utakmica)
2. Vasilis Spanulis 1.015 (229 utakmica)
3. Miloš Teodosić 1.003 (217 utakmica)


Kada je u pitanju sam meč, interesantno je da je Baskonija povela u prvoj četvrtini 18:6, a da je na kraju uvodne deonice imala prednost 27:17.

Međutim, već u drugoj četvrtini CSKA je pokazao kako će se rezultat kretati i uz briljantnu partiju Teodosića apsolutno nadskočila protivnika (42:24), sakupivši u napadu čak 16 skokova.

Uz Tea, u odsustvu povređenog Nanda De Koloa, dvocifreni napadački učinak imali su Vitalij Fridzon (14 p) i Džejms Ogasin (13). Na drugoj strani najefikasniji su bili Rodrig Boboa sa 19 poena i Šejn Larkin sa 18.

"Armejci" su ovim trijumfom ostali na prvom mestu tabele sa skorom 8-1, dok je Baskonija u sredini tabele, među ekipama sa po pet trijumfa i četiri poraza. U toj grupi su zasad i Makabi i Olimpijakos.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC