• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Markus, Boris i Suad dominirali u Železniku

Autor mondo.rs

Pred ulazak u neprijatnu seriju mečeva u Evrokupu i ABA ligi, Budućnost je uspela da upiše važne bodove u prvom susretu sa FMP Železnikom posle šest godina.

 Markus, Boris i Suad dominirali u Železniku Izvor: MN PRESS

U prvom susretu nekada velikih rivala iz zajedničke lige SRJ i SCG posle šest godina – trijumf gostiju!

FMP Železnik – Budućnost 69:77 (15:29, 20:12, 11:26, 23:10) u meču 11. kola ABA lige, posle kojeg domaći tim ostaje pri dnu sa tri pobede, a gostujući u vrhu, sa deset, koliko ima i vodeća Crvena zvezda sa mečom manje.

Iako su "panteri" novog trenera ekipe Branka Maksimovića dobili drugu i četvrtu četvrtinu ukupno 21 poen razlike, prilično glatko su izgubili susret u beogradskom predgrađu, jer su Podgoričani bili više nego ubedljivi u prvoj i trećoj – 29 razlike!

Suad Šehović ubacio je 16 poena, Boris Savović 17, uz deset skokova, a probuđeni Markus Vilijams takođe 17, doduše uz šut iz igre 6/15, ali treba pomenuti da je američki plejmejker imao i osam asistencija i tri skoka.

Loše je šutirao i drugi Amerikanac među plavo-belima, Džej-Ar Rejnolds koji je do sedam poena došao uz 2/8 iz igre.

Izvor: MONDO

U domaćem timu dvocifreni su bili Filip Čović sa 11 poena (1/5 za tri), Dragan Apić sa deset, Marko Ljubičić sa deset i Džona Bolden sa 12 poena. Zbirno, "panteri" su šutirali 12/36 za tri poena, ali samo 9/25 za dva, gde je Budućnost bila daleko uspešnija – 17/32, uz 22 asistencije.

Budućnost je u Železniku tražila tek drugu pobedu u poslednjih šest mečeva u ABA ligi i Evrokupu, nakon burnog perioda koji je kulminirao porazom od "fenjeraša" u regionu, Karpoša, zbog čega je kasnije smenjen trener Vlado Šćepanović. Njegov naslednik, grčki stručnjak Ilijas Zuros, uspeo je pobedama nad Olimpijom kod kuće i Železnikom na strani da vrati ekipu na pobednički kolosek u ABA ligi, ali u Evrokupu "đetići" i dalje nižu poraze.

Mahom ubedljive.

U narednom kolu, Budućnost putuje u Skoplje na meč sa MZT-om, pa dočekuje Zenit u Evrokupu i Crvenu zvezdu u derbiju ABA lige, posle čega ekipa ide u Minhen na meč sa Bajernom.

FMP je ove sezone uspeo da pobedi Megu, Krku i Karpoš, a danas je poražen osmi put u poslednjih devet mečeva.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC