• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IGOKEA: Odbrana na visokom nivou

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee upisali su treću uzastopnu pobjedu u ABA ligi, ukupno sedmu.

  Aleksandrovčani su u Laktašima naplatili dug Mornaru 74:69 (20:17, 19:11, 21:21, 14:20), koji ih je izbacio u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona uprkos lošem suđenju sudijske trojke Hrvatske i Crne Gore (Siniša Herceg - Miloš Koljenšić - Josip Radojković).

Strateg "igosa" Dragan Bajić naglasio je da je dobra odbrana njegovog tima u 12. kolu dovela do novog trijumfa.

"Mislim da smo prvo poluvrijeme odigrali odbranu na visokom nivou, spustili smo Mornar na 29 poena što je bilo bitno za nastavak. Upozoravao sam igrače da ne dođe do pada koncentracije, s tim da sam znao da će do toga doći jer ovaj tim nema kvalitet da 40 minuta igra u istom ritmu. Voler Antabija se u nastavku razigrao, a mi smo ušli u problem. Tražio sam da iz jake odbrane idemo u brzu tranziciju, da ne dozvolimo protivniku da ne formira odbranu i to je dobro funkcionisalo i mislim da smo zasluženo pobijedili. Mislim da smo imali kontrolu u cijelom meču. Istina da su oni stigli na pola koša ali mi smo se brzo vratili u rezultatsku sigurnost", rekao je Bajić poslije utakmice u Laktašima.

Slovenački košarkaš u taboru Igokee Blaž Mahkovic, koji je zabilježio učinak od sedam poena i sedam skokova, složio se sa Bajićem da je prvak Bosne i Hercegovine zasluženo slavio protiv Barana.

"Mislim da smo zasluženo pobijedili ovu utakmicu, igrali smo borbeno od prvog do zadnjeg minuta. Dobro smo se pripremili, znali smo odakle nam prijeti najveća opasnost i uspjeli smo da zatvorimo njihove šuteve. Ovo je treća uzastopna pobjeda i sigurno je to dobar znak za budućnost. Međutim, mi idemo utakmicu po utakmicu, a naredna je izuzetno teška jer gostujemo kod Partizana", izjavio je as "igosa".

Igokea je peta na tabeli ABA lige sa skorom od sedam pobjeda i pet poraza, dok je Mornar na desetoj poziciji sa omjerom od devet neuspjeha i samo tri trijumfa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC