• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li Igokea i u Beogradu nastaviti seriju?

Autor mondo.ba

Nakon tri uzastopne pobjede, u 13. kolu ABA lige Aleksandrovčani gostuju Partizanu, protiv kojeg su do sada samo jednom slavili u Beogradu.

Igokea i Partizan do sada su odigrali 11 međusobnih mečeva, a beogradski crno-bijeli vode 6:5 u pobjedama. Aleksandrovčani do prošle godine nisu bili uspješni kao gosti, s obzirom da je Partizan u Beogradu zabilježio četiri pobjede. Ali, prije nešto manje od godinu dana, šampion BiH prekinuo je crnu seriju i upisao gostujući trijumf 73:66.

Nešto slično pokušaće da ponove i večeras od 21. čas, kada će gostovati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Iako Partizan u ovaj meč ulazi kao favorit, košarkaši Igokee u regionalnom takmičenju vezali su tri pobjede, pa su s velikom dozom optimizma otputovali u prestonicu Srbije, nadajući se da mogu doći do pozitivnog ishoda.

"Mirno smo trenirali tokom ove sedmice jer smo maksimalno rasterećeni i opušteni nakon tri pobjede i pozicije na tabeli. Pobjeda nas dijeli od četvrtog mjesta, dok najbližem konkurentu bježimo dva trijumfa. Partizan je ozbiljan protivnik, pogotovo na domaćem parketu, i na svim pozicijama su kvalitetniji od nas. Dobro igraju ovaj dio ABA lige što pokazuje treće mjesto na tabeli i najozbiljniji su kandidati za plej-of. Idemo maksimalno rasterećeno i na njih prebacujemo pritisak", naglasio je trener "igosa" Dragan Bajić, a prenosi "Glas Srpske".

Partizan je tokom sedmice igrao meč protiv Ludvigzburga u FIBA Ligi šampiona i trijumfovao 86:82, ali nakon produžetka. Utakmica je trajala dva i po časa, a trener Aleksandrovčana smatra da bi umor crno-bijelih mogao biti ključan u večerašnjem meču.

"Ako želimo biti konkurenti za četvrtu poziciju, moramo pobjeđivati timove iz vrha tabele. Jesu umorniji, ali i kvalitetniji od nas. Osjetiće se umor u njihovoj igri, mada su navikli da se takmiče na dva fronta", zaključio je Bajić.

Igokea je u dosadašnjih 12 utakmica ABA lige slavila sedam puta, te uz pet poraza zauzima šestu poziciju.

Anketa

Može li Igokea slaviti u Beogradu?

  • Da, Igokea će pobijediti.

    58.82% (10)

  • Ne, Partizan će slaviti.

    41.18% (7)

Može li Igokea slaviti u Beogradu?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC