• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkaški klasik ex-YU za kraj 2016.

Autor mondo.rs

Košarkaški velikani bivše Jugoslavije - zagrebačka Cibona i beogradski Partizan - odigraće u Zagrebu duel u ABA ligi pretposlednjeg dana 2016. godine. Direktan prenos na TV Arena sport.

 Košarkaški klasik Cibona - Partizan za kraj 2016. godine Izvor: MN PRESS


Nekada su vodili "strašne" megdane u jugoslovenskoj ligi, a poslednjih godina opet vode bitke u ligi koja je slična samo se drugačije zove.

Zagrebačka Cibona i beogradski Partizan odigraće meč 16. kola ABA lige u dvorani "Dražen Petrović" u Zagrebu u petak, 30. decembra od 19 časova (TV prenos Arena sport 1).

Igrači Partizana otputovali su rano jutros u Zagreb. Crno-beli imaju šest uzastopnih pobeda u regionalnoj ligi (ukupan skor 12 pobeda, tri poraza), dok Cibona ima 10 pobeda i pet poraza.

"Cibona je ostala bez svog MVP igrača, i taj prvobitni šok su prošli na gostovanju u prošlom kolu. Očekujemo da utakmica protiv nas bude drugačija, očekujemo njihovu reakciju, pre svih, od njihovih najiskusnijih igrača. Sigurno žele da poprave utisak, kao i da pokažu da su i bez Žižića vrlo dobar tim, ozbiljan kandidat za jedno od prva četiri mesta", rekao je trener Partizana Aleksandar Džikić.

Partizan je u 3. kolu lige pobedio Cibonu u Beogradu 87:81, kada su odlično oigrali Hačer i Luković.

Razlika između tog duela i predstojećeg je što je Cibona ostala bez Ante Žižića, nakon čega je poražena u Baru.


Prošle sezone, upravo je na meču protiv Cibone u januaru ove godine, debitovao trener Partizana Aleksandar Džikić i tada su crno-beli u Beogradu pobedili u uzbudljivom meču - 85:82.

A pre nešto više od godinu dana, preciznije 16. oktobra 2015. godine, ova dva kluba su, pred meč u Zagrebu, u velikom stilu najavila duel, na Twitteru.

"Cibosi" su poručili: "Kao u dobra stara vremena, susret dva velika košarkaška velikana", a Partizan je odgovorio ovako: "Uvek je zadovoljstvo igrati sa velikim sportskim rivalima. Pamtimo važne mečeve, poraze, ali i pobede", i podelio fotografiju slavlja iz 2010. godine posle Kecmanove trojke. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC