• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivša koledž zvezda stiže u FMP!

Autor mondo.rs

Ajzea Ostin, nekada velika nada američke koledž košarke, najavio je svoj dolazak u Beograd!

Zvučno ime koledž košarke dolazi u Srbiju!

Ajzea Ostin (23, 216 cm) bivši centar Univerziteta Bejlor, objavio je na svom Facebook profilu da dolazi u Crvenu zvezdu i čak priložio ugovor kao dokaz.

Njegov agent potvrdio je tokom noći da će Ostin u nastavku sezone nastupati za FMP, razvojni tim crveno-belih.

Nekada velika nada koledž košarke, centar kome su predviđali izlazak na prvu rundu NBA drafta 2014, tako će pokušati da oživi karijeru posle dvogodišnje bitke sa Marfanovim sindromom - poremećajem vezivnog tkiva, koji dovodi do promena na očima, kostima i kardiovaskularnom sistemu.

Zbog bolesti, Ostin je pre skoro tri godine otvoreno rekao da neće moći da igra takmičarsku košarku, jer su mu "srčane arterije prevelike" i jer je postojala opasnost da mu "pukne srce" ako bude nastavio.

Pored toga, tokom njegovih školskih dana, otkriveno je i da ne vidi na desno oko, što je do kraja koledža čuvao kao tajnu koju su znali samo njegovi saigrači i najbliži.

Nedugo nakon što je Ostinu bolest dijagnostikovana, tokom 2014, komesar NBA lige Adam Silver ukazao mu je čast pozvavši ga na draft, gde je simbolično pročitao njegovo ime u statusu počasnog "pika", a potom mu je obećao i posao u NBA.

Međutim, krajem prošle godine, lekari su ipak odobrili Ostinu povratak u košarku, a prve profesionalne minute po svemu sudeći odigraće u Železniku.

Njegov agent Dvon Klifton je povodom ovog transfera rekao:

"Ajzea ovog jutra odlazi iz SAD za Beograd. Njegova situacija je jedinstvena. Mnogo je nepoznanica, ali ovo je velika prilika. Uzbuđen je. Rečeno mu je da nikad neće dobiti šansu da opet zaigra, pa je oduševljen zbog povratka. Njegov talenat je tu, nije ga izgubio. On voli košarku. Uzbuđen sam i srećan zbog njega. Videćemo kako će se stvari odvijati. Nebo je njegova granica. Beograd je najbolje mesto za Ajzeu da se vrati u svoj kolosek".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC