• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdan 19, Štimac 18: Pobeda Fenera u derbiju!

Autor mondo.rs

Srpski košarkaši obeležili meč istanbulskih rivala, Bešiktaš - Fenerbahče 76:79. Obradovićev tim slavio uoči gostovanja Zvezdi, a Bogdanović pokazao da brzo ulazi u ritam.

 Bogdan 19, Štimac 18: Pobeda Fenera u derbiju! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Efikasno veče srpskih košarkaša i uzbudljiv derbi u Istanbulu.

Bogdan Bogdanović postigao je 19 poena i bio najefikasniji igrač Fenerbahčea u tesnoj pobedi na gostovanju Bešiktašu, dok je domaćina predvodio Vladimir Štimac, sa 18 poena i osam skokova.

U odsustvu suspendovanog Nikole Kalinića, ekipa Željka Obradovića imala je mirniju ruku i čvršće živce u završnici derbija lidera turskog prvenstva.

BEŠIKTAŠ - FENERBAHČE 76:79

Ovim trijumfom, "Žocov" sastav napravio je dobru uvertiru u još jedno vrelo gostovanje, jer će u četvrtak, 12. januara, u hali "Aleksandar Nikolić" igrati protiv Crvene zvezde mts.

Izvor: MN PRESS



Na čelu sa Štimcem, koji je u prvom poluvremenu postigao 16 poena, ekipa Ufuka Saridže imala je u trećoj četvrtini i dvocifrenu prednost (56:44), ali je Bobi Dikson trojkom pokrenuo seriju gostiju, kojom je Luiđi Datome u finišu te deonice doneo Feneru vođstvo 60:59.

Dok se meč bližio igrači oba tima postajali su sve nervozniji i u takvoj atmosferi istakao se upravo Bogdanović, vezanim pogocima za tri, pa za dva poena, čime je Fenerbahče poveo 70:74 i nagovestio svoj trijumf.

Nakon evroligaškog povratka protiv Armanija u petak, Bogdan je u ovom meču pokazao da je povreda skočnog zgloba ostala potpuno za njim i da bi brzo mogao da uđe u svoj ritam.



Iako je Štimac u završnici izjednačio sa linije penala (74:74) i iako je Bešiktaš dočekao poslednjih deset sekundi sa poenom zaostatka (76:77) i posedom (nakon greške Bobija Diksona), plejmejker domaćih Majk Tompson izgubio je loptu i omogućio Datomeu da postavi konačan rezultat.

Fenerbahče je ovom pobedom ostao na deobu prvog mesta sa Efesom (12-2), dok je Bešiktaš prvi pratilac lidera, sa skorom 11-3.

Uz Bogdanovića, poene za goste postigli su i Džejms Nanali (15), Dikson (11), Datome (10), Ekpe Judo (9), Jan Veseli (8) i Kostas Slukas (7)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC