• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: FMP produžetkom do "majstorice" u Zadru

Ekipa FMP ostala je u trci za plasman na "fajnal-for" NLB lige, pošto je u četvrtfinalnoj seriji izjednačila rezultat protiv Zadra na 1:1.

 NLB: FMP produžetkom do "majstorice" u Zadru  Izvor: MONDO

Tim iz Železnika je za samo 48 sati odigrao dva duela koje su odlučili produžeci, ali je za razliku od prvog, drugi dobio pred svojom publikom rezultatom 99:94 (17:27, 17:6, 18:16, 33:36, 14:9) i tako izborio "majstoricu" koja je na programu u subotu u "Jazinama".

Najzaslužniji za prvi četvrtfinalni trijumf bili su Dragan Labović sa 17 poena i šest skokova, Filip Čović upisao je 14, Nemanja Protić 13, a Mladen Jeremić 12 pogodaka.

U ekipi Zadra najbolji su bili Rok Stipčević sa 31 poenom, Kori Bruer dao je 23, a Džabi Džonson 21 poen uz pet uhvaćenih lopti.

Posle veoma lošeg početka, tim iz Železnika, koji se u svojoj istoriji dva puta okitio titulom šampiona Jadranske lige, uspeo je u drugoj četvrtini da pojača tempo i u potpunosti preuzme konce igre.

Oni su rivalu dozvolili da postigne tek šest poena za deset minuta, što im je omogućilo da nadoknade zaostatak i na poluvreme odu sa prednošću od pola koša razlike - 34:33.

Prevođeni Amerikancima Džabijem Džonsonom i Korijem Bruerom gosti su se u nastavku vratili u igru i održavali priključak, ali je FMP trojkom Mladena Jeremića u finišu trećeg uspeo da se odlepi na "plus tri" (52:49).

To kao da je bila inicijalna kapisla za tim Slobodana Klipe, budući da su u poslednju četvrtinu ušli furiozno. Dve vezane trojke Protića i Krstovića, uz sigurnu ruku Predraga Samardžijskog sa linije penala omogućile su timu iz beogradskog predgrađa da već u 32. minutu stigne do solidnih 10 poena prednosti - 63:53.

Zadrani, koji su bili odlučni da ceo četvrtfinalni posao završe u dva meča, konstantno su pretili domaćinu, i u finišu, preko Bruera, uspeli da izbore dodatnih pet minuta.

Osokoljeni Zadar je odmah poveo u produžetku, ali su Čović i drugovi, svesni da ih samo pobeda ostavlja u trci, brzo konsolidovali redove i preuzeli vođstvo.

Borbena hrvatska ekipa i dalje je napadala, ali je Labović sa penala, minut pre kraja, praktično odlučio pobednika - 97:93. Stičević je nakon toga uspeo samo jednom da pogodi sa linije slobodnih bacanja, dok je Đorđe Micić, uz zvuk sirene, povrdio pobedu.

"Prvu i poslednju četvrtinu smo odigrali jako loše u odbrani, očigledno da se ekipa još nije vratila iz šoka posle izgubljene utakmice u Zadru, jer meč se na takav način gubi jednom u pet godina a mi smo, eto, i sada pokušali da napravimo reprizu. U kom god sastavu došao, Zadar je uvek jako neugodna ekipa koja ima dosta odličnih šutera. Dali su nam 16 trojki što najbolji govori koliko smo loše mi igrali u odbrani. Idemo u Zadar na majstoricu, šansa za pobedu postoji. Imamo više igrača u rotaciji pa iako smo umorni mislim da su Zadrani još umorniji", izjavio je trener tima iz Železnika Slobodan Klipa.

Trener Zadrana Aleksandar Petrović nije se pojavio na konferenciji za novinare. On je kasnije u prolazu do autobusa kratko dobacio da nije mogao ništa da komentariše, jer je isključen u 24. minutu posle žestokog prigovora sudijama.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC