• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kikanović: Lako se nerviram, još lakše smršam!

"Nisam tako smiren kao što na prvi pogled deluje, u igri brzo i lako iznerviram", kaže u intervjuu za "Sport" košarkaš Crvene zvezde.

 Kikanović: Lako se nerviram, još lakše smršam! Izvor: MONDO

Ono što je Čačak za srpsku, to je Tuzla za bosansku košarku. Grad u kojem se deca rađaju "sa košarkaškom loptom u rukama".

Posle Delibašića, Mršića, Mulaomerovića, Teletovića, Hukića, ovaj grad na putu je da dobije još jedno veliko košarkaško ime. Ipak, dalek je put pred krilnim centrom Crvene zvezde Elmedinom Kikanovićem.

"Da, bilo bi dobro da stanem među te asove", počeo je priču za beogradski "Sport" mladi košarkaš, koji igra sve bolje u svojoj prvoj sezoni na Malom Kalemegdanu, gde je došao iz tuzlanske Slobode.

Tražilo ga je "pola Evrope". Zašto baš Zvezda?

"Znao sam da je to mlada ekipa, da ću dobiti šansu i minutažu, da je to pravi izbor. Ako je bitno, kao klinac, odnosno osnovac, navijao sam za Zvezdu i pratio na programu RTS utakmice fudbalera i košarkaša crveno-belih", otkriva Kikan.

Poslednja izdanja su odlična, Elmedin je na putu da postane vrhunski igrač.

"Velika je ovo promena, mnogo kvalitetnija košarka od one koju sam igrao u Slobodi, kroz Jadransku ligu i ULEB kup može mnogo da se nauči. Zadovoljan sam, krenulo me, ali mogu još mnogo više".

I pre nego što je došao medju crveno-bele najavljen je kao "veliko pojačanje".

"Istina je da sam zbog toga osećao određeni pritisak, ali sam se potrudio da to stavim u drugi plan i maksimalno se rasteretim."

Ali, niste zaigrali odmah?

"Moram da priznam da sam se nervirao na klupi, bilo mi je teško. Međutim, trudio sam se da budem strpljiv, što se isplatilo".

Uz strpljivost ide i staloženost?

"Nisam tako smiren kao što na prvi pogled deluje, odnosno kako izgleda van dvorane. U stvari, u nekim situacijama sam potpuno opušten, ali se u igri brzo i lako iznerviram."

Da li to znači i da mršavite "na nervnoj bazi"?

"Opet sam smršao dva kilograma, tako je maltene posle svakog putovanja, to me iscrpljuje, "ubija" me ovaj ritam utorak - subota. Sa stručnjakom za fizičku pripremu Predragom Batom Zimonjićem radim na snazi, što mi mnogo znači".

Da vam nedostaje možda bosanska kuhinja?

"Boris Bakić me stalno vodi na ćevape, one sarajevske..."

Pa, kakvi su?

"Nisu loši, mada su u Tuzli bolji. Kada sam poslednji put bio u Tuzli, doneo sam saigračima tulumbe, baklave, urmašice i tufahije. Sve su pojeli, kažu da su tulumbe bile najbolje".

Iz Slobode u Zvezdu znači i - iz Tuzle u Beograd.

"Tuzla je mala, Beograd metropola. U startu mi je trebalo vremena da se priviknem, ali je sada sve OK".

Ambicije van terena?

"Voleo bih da završim prava. Dao sam dva ispita, nije loše... Nemam baš mnogo vremena za učenje, ali se trudim".

Ambicije na terenu?

"Da osvojimo neki trofej, a posle ćemo da vidimo. Voleo bih u Evropu, tačnije u Španiju. NBA me posebno ne privlači, jer su bi bliža evropska shvatanja taktike i košarke. Ali, ima vremena, prvo da ostavim trag u Zvezdi, sad samo na to mislim".

U subotu (18.00) je drugi meč četvrtfinala plej-ofa Jadranske lige u Ljubljani. U "Pioniru" ste poveli protiv Olimpije sa 1:0 u seriji (93:87).

"Trudićemo se da završimo posao u Sloveniji. Na papiru je 1:1, ali u glavama treba da se ponašamo kao da je 0:0. Olimpija je jaka, ali imamo prednost domaćeg terena i verujem da ćemo na fajnal-for Jadranske lige".

Ako sa saigračima pobedi Olimpiju, Elmedin će imati dovoljno vremena da se opusti i odgleda - tenis.

"Tenis obožavam. Hteo sam da treniram, ali sam završio ispod obruča. Dok se nije pojavio Đoković navijao sam za Federera, a sada za Novaka i Anu Ivanović", poručuje za kraj Elmedin Kikanović.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC