• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grci: Itudis je selektor Grčke; Rusi: Nije

Autor mondo.rs

Košarkaški savez Grčke pokušava da dovede trenera CSKA na kormilo nacionalnog tima, ali to ne ide lako.

 Grci: Itudis je selektor Grčke; Rusi: Nije Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Grci žele svog trenutno najboljeg košarkaškog trenera, aktuelnog osvajača Evrolige sa CSKA Moskvom, Dimitrisa Itudisa, za svog selektora.

Da li će uspeti da ga, bar tokom leta, vrate u grčku košarku? Teško je reći, a još teže zaključiti na osnovu onoga što objavljuju ruski i grčki mediji, jer…

Prema onome što je moglo da se pročita u Grčkoj, Itudis je načelno dao pristanak Košarkaškom savezu Grčke i sada se čeka CSKA da mu dozvoli da leti radi sa nacionalnim timom svoje zemlje.

Međutim, u isto vreme, ruski mediji navode da od toga neće biti ništa, da u ugovoru između CSKA i bivšeg dugogodišnjeg asistenta Željka Obradovića ne postoji mogućnost da se on bavi selektorskim poslom, bar ne do isteka ugovora koji Itudisa i Moskovljane veže do leta 2019. godine.

Grci, s druge strane, imaju ideju da Itudisu prepuste kormilo nacionalnog tima već za Eurobasket 2017, međutim postavlja se pitanje - šta posle - jer će uskoro na snagu stupiti radikalna promena sistema takmičenja u okviru FIBA Evrope, što će naterati nacionalne saveze da angažuju isključivo selektore koji će raditi cele godine sa svojim timovima.

Posle Eurobasketa 2017 menja se sistem kvalifikacija i igraće se tokom takmičarske sezone, kao što je to slučaj u fudbalskim okvirima.

To će značiti da rešenja, poput aktuelnog u našoj košarci, gde selektor Aleksandar Đorđević paralelno vodi i "orlove" i Bajern Minhen, više neće moći da budu primenjena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC