• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Durentov povratak: Zvižduci i kolačići! (FOTO)

Autor mondo.rs

Nekadašnji heroj, a sada najomraženiji košarkaš navijača Tandera prvi put je zagirao u "svom" gradu kao gostujući igrač. Pogledajte kako je izgledalo veče velike tenzije i pobede Voriorsa.


Utakmica Oklahoma - Golden Stejt bila je jedna od najviše iščekivanih ove sezone. Razlog je poznat i onima koji ne prate košarku - povratak Kevina Durenta u grad jedinog tima za koji je igrao, pred navijače koji i dalje smatraju da ih je letos izdao.

Golden Stejt je pobedio 122:107, a Durent je postigao 34 poena.

Sada kao jedan od najvažnijih igrača Voriorsa, "Kej-Di" je na parketu "Čespik arene" dobio doček u skladu sa očekivanjima. I na terenu i na tribinama.

Njegov dugogodišnji saigrač, sada apsolutni lider Oklahome Rasel Vestbruk stigao je na utakmicu noseći dres Vilija Bimena, fiktivnog kvoterbeka koga u čuvenom filmu "Svaka božja nedelja" (Any Given Sunday) tumači Džejmi Foks.


...
Izvor: YouTube


Durent i Vestbruk godinama su činili furiozni tandem, koji je u prošlom plej-ofu umalo izbacio Golden Stejt, a posle letošnjeg rastanka nisu javno razmenjivali otrovne strelice. To jest, to nisu radili bar previše očigledno.

Ipak, varnice među njima ipak postoje i eskalirale su tokom utakmice, u kojoj je Golden Stejt pobedio 122:107.

Krajem treće četvrtine, pri ubedljivom vođstvu gostiju (94:73), "Ras" je asistirao Viktoru Oladipu za trojku, a potom na putu ka klupi razmenio nekoliko reči sa svojim doskorašnjim partnerom.

Pogledajte.

...
Izvor: YouTube


Vestrbuk je poručio Durentu "Stižem, stižem" i bio u pravu, jer je do kraja utakmice ubacio čak 47 poena, ali to nije bilo dovoljno da navijači Oklahome proslave najslađu pobedu.

I bez trijumfa svog tima, oni su se dobro potrudili da igraču u koga su se do prošlog leta zaklinjali što više zagorčaju povratak u grad. Dočekali su ga zvižducima i slikama kolačića, koje su neki čak crtali i na telima ili uzvikivali "Cupcake" dok bi se Durent spremao da izvede slobodno bacanje.

Zašto su to baš to vikali?

Kada je nekadašnji centar Tandera Kendrik Perkins u februaru 2011. stigao u Oklahomu iz Bostona (u zamenu za Nenada Krstića), sa sobom je doneo i pogrdni termin za "mekane" igrače. Zvao ih je "kolačići".

Tada veoma mladi, Durent i Vestruk su odmah prihvatili tu praksu i usvojili je, kao i cela svlačionica Oklahome. Stoga, Durent je i letos, na dan kada je rekao da odlazi u Golden Stejt, veoma dobro znao šta mu je Vestbruk poručio ovom Instagram objavom, "okačenom" istog dana:

HAPPY 4th YALL....

A photo posted by Russell Westbrook (@russwest44) on



Znajući za to, postaje jasnije i zašto su navijači Oklahome cele prošle večeri mahali naslikanim kolačićima iza klupe Golden Stejta:

Sa druge strane, u Golden Stejtu su unapred znali da će publika pokušati tako da izbaci Durenta iz koncentracije, pa su tim povodom naravili i posebne majice. Lako ćete pogoditi šta je bilo na njima odštampano.

Upitan nakon meča za kompletan ambijent, Durent je rekao: "Zapravo, mislio sam da će zvižduci biti malo glasniji"

Na svom prvom dolasku nazad u halu, "Kej-Di" je dočekan i transparentima: "Nepouzdani", "Rasel je bolji", a bilo je i onih dužih, sa porukom: "Mama, ne mogu više. Potrebna su mi još tri ili četiri Ol-star igrača da bih osvojio svoj prsten" ili sa njegovim starim "tvitovima", poput ovoga: "Želim da igram za Oklahomu celu karijeru".

Oko samog terena, gostujući tim (kao i Durent lično) angažovao je tri puta više pripadnika obezbeđenja nego na uobičajenim gostovanjima.

Ipak, izuzev navedenih "prozivki" i kratke svađe najboljeg igrača gostiju sa svojim bivšim saigračem Andreom Robertsonom sve je proteklo uglavnom mirno. Voriorsi su napustili dvoranu nasmejani, sa još jednom pobedom "u džepu" (46-8), a Durent se na izlazu iz hale pozdravio sa zaposlenima sa kojima je proveo lepe godine i kojima je ipak bilo drago da ga vide.

Za to vreme, neki njegovi saigrači obukli su pomenute majice, koje su izgledale ovako:


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC