• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić: Dobri u dve četvrtine

Autor mondo.rs

Trener Partizana kaže da je njegov tim izgubio previše lopti za utakmicu kakva je bila ova protiv Cedevite.

 Džikić: Dobri u dve četvrtine Izvor: MN PRESS

Partizan je otišao u Zagreb da proba da odbrani drugu poziciju na tabeli ABA lige, ali je u duelu sa Cedevitom (79:67) koliko-toliko kontrolisao situaciju samo u prvoj četvrtini.

Uvodni deo meča dobio je rezultatom 18:16, da bi domaćin predvođen Rajanom Boutrajtom odmah reagovao serijom od 8:0 i ostatak meča proveo u komotnom vođstvu, najviše od 20 poena (62:42).

Crno-beli su zapretili smanjivši na 68:58, ali to je bilo sve, mada su imali šansu da još više ugroze prednost ekipe Veljka Mršića.

"Cedevita je večeras bila bolji protivnik. Nama je nedostajalo malo čvrstine u završnici u samom reketu. Oni su tu moćniji i kvalitetniji, gradili su svoju igru u odbrani i napadu na tome i to im je davalo rezultata", izjavio je Aleksandar Džikić na konferenciji za novinare.

U kratkoj analizi igre, ukazao je na izgubljene lopte, kojih je bilo 17.

"Za ovakav tip utakmice smo imali previše izgubljenih lopti, ali idemo dalje. Moramo da radimo, da popravljamo to što smo videli večeras. Generalno, zadovoljan sam prvom i posljednjom četvrtinom, a druga i treća su morale da budu bolje".

Partizanu predstoji kratak odmor, pa pripreme za završni turnir Kupa Radivoja Koraća, na kome startuju u petak.

Naredne utakmice u ABA ligi odigraće 24. i 26. februara, protiv Zadra na svom parketu, odnosno protiv Mega Leksa u gostima, ali treba imati u vidu da je 22. februara revanš protiv Paoka u FIBA Ligi šampiona.

...
Izvor: YouTube


Cedevita je ovom pobedom sustigla Partizan, kao i Budućnost (svi po 16-6), a najbolji skor u međusobnim susretima čini je favoritom za drugo mesto na kraju ligaškog dela takmičenja.

"Od druge četvrtine smo preuzeli kontrolu utakmice. Igrali smo stvarno dobru odbranu, s tim da smo u drugom poluvremenu imali previše izgubljenih lopti", izjavio je Mršić.

"Ovo nam je druga utakmica zaredom u kojoj šuterski nismo bili na nivou, a dobili smo takoreći lako, protiv ozbiljne ekipe. Podigli smo odbranu i sada treba nastaviti ovim putem".

Zagrepčani do plej-ofa gostuju Ciboni i Olimpiji, a domaćini su Karpoš Sokoliju i FMP Železniku.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC