• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda - Partizan u polufinalu ABA? Vrlo moguće…

Autor mondo.rs

Crno-belima ni 4-0 do kraja regionalnog takmičenja možda neće biti dovoljno da se pomere sa četvrtog mesta, a uz to imaju vrlo gust raspored.

 Crvena zvezda - Partizan moguće u polufinalu ABA lige Izvor: MN PRESS

Košarkaši prvoplasirane Crvene zvezde i Partizana lako bi kroz mesec dana mogli da se sastanu u polufinalu plej-ofa ABA lige, nakon što su crno-beli porazom od Cedevite (79:67) prestali da kontrolišu borbu za drugo mesto na tabeli.

Cedevita, Budućnost i Partizan sada su poravnati sa skorom 16-6, ali Veličković i drugovi imaju po 0-2 u međusobnim okršajima sa oba rivala, pa zato za pomak sa četvrte pozicije u preostala četiri kola moraju da budu uspešniji bar od jednog od njih.

Drugim rečima, ni 4-0 do kraja ligaškog dela im neće biti dovoljno da se u polufinalu mimoiđu sa liderom i aktuelnim šampionom, ako Cedevita i Budućnost takođe pobede u svim mečevima.

KO S KIM DO KRAJA

23. KOLO

Cibona - Cedevita (20. februar), Olimpija - Budućnost (22. februar), Partizan - Zadar (24. februar).

24. KOLO

Cedevita - Karpoš Sokoli (24. februar), Budućnost - FMP (25. februar), Mega - Partizan (26. februar).

25. KOLO

Partizan - Krka (4. mart), Budućnost - MZT, Olimpija - Cedevita (5. mart).

26. KOLO

Igokea - Partizan, Cedevita - FMP (11. mart), Zvezda - Budućnost (13. mart).

TABELA: Zvezda 21-1, Cedevita 16-6, Budućnost 16-6, Partizan 16-6.

Kakve su šanse crno-belih da ostvare sve četiri pobede i da se uz eventualni poraz nekog od konkurenata (recimo, Budućnosti od Zvezde) probiju bar na treću poziciju?

U idealnim okolnostima bi crno-beli uvek bili favoriti - čak i ako se uzme u obzir da Zadru, Megi i Krki "gori pod nogama" u borbi za opstanak - ali će im obaveze u još dva takmičenja značajno otežati posao.

Samo do duela sa Zadrom, koji je na programu za devet dana, Partizan bi mogao da odigra čak četiri utakmice!

I to tri meča za tri dana u Kupu Radivoja Koraća, a tri dana posle potencijalnog meča za "Žućkovu levicu" (verovatno bi to bio iscrpljujući okršaj sa Zvezdom) usledio bi revanš protiv PAOK-a u FIBA Ligi šampiona, pa 48 sati posle toga Zadar, a još 48 sati kasnije čekaće Mega u Sremskoj Mitrovici.

Još ako crno-beli eliminišu PAOK, a u Solunu su stekli dva poena prednosti, između 24. i 25. kola igraće prvi meč osmine finala protiv Tenerifa, dok će između 25. i 26. kola morati da putuju na Kanarska ostrva, koja su administrativno deo Španije, ali su geografski u severozapadnoj Africi.

Izvor: MN PRESS


Aleksandar Džikić i igrači moraće da naprave veliki podvig da bi u takvom surovom ritmu nadmašili Cedevitu i(li) Budućnost, koji više nemaju obaveza u Evropi.

Zato je drugo ABA polufinale Crvene zvezde i Partizana u poslednje tri godine sasvim realna mogućnost. Razlika bi bila u tome što se 2015. godine (3:1 za Zvezdu) direktno igralo za mesto u Evroligi, u tri dobijena meča, a sada će za plasman u finale (samo šampion ide u elitu "starog kontinenta") biti potrebne samo dve pobede.

Crveno-belima u polufinalu takođe neće biti nimalo lako, jer će između prve (18/19. marta) i druge utakmice (25/26. marta) ABA plej-ofa morati da odigraju mečeve 28. i 29. kola Evrolige!

Dejan Radonjić i njegovi izabranici će 22. marta dočekati Olimpijakos, pa 24. gostovati Barseloni. Ako do tada obezbezde mesto u Top 8, biće psihološki rasterećeniji, ali fizički napor neće izostati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC