• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi adut Megine škole - Nikola Mišković

Autor mondo.rs

Jedan od najtalentovanijih košarkaša Srbije rođenih 1999. godine, povezan je sa "magičnom igrom" bukvalno od rođenja...

Nikola Mišković (207 cm) je mladi igrač kome predviđaju svetlu budućnost, a taj optimizam gradi se i na činjenici da je tokom prethodne tri godine išao utabanim koracima ka uspehu, kroz sve najznačajnije kampove širom sveta koji se organizuju pod patronatom NBA.

Nikola je na košarkaškom terenu od malih nogu, što ne treba da čudi, s obzirom na to da je sin Dejana Miškovića, nekadašnjeg centra subotičkog Spartaka, Crvene zvezde i mnogih evropskih klubova.

"Na prvoj košarkaškoj utakmici sam bio već sa tri meseca. Tako bar kaže moja mama", počeo je priču junior Mega Leksa.

"Rastao sam uz košarkaški teren, tatu sam stalno gledao i to što sam video me je jako zainteresovalo. Zanimljivo je da sam se kao mali jako plašio Vladimira Radmanovića, koji je bio tatin saigrač. To sebi ni danas ne mogu da objasnim. On je uvek bio veoma blagonaklon prema meni, želeo je da mi poklanja stvari, delove svoje sportske opreme, ali ja sam ga se jako bojao. Ne znam da li zato što je bio snažan i što je imao bradu i razbarušenu kosu, ali na mene je delovao zastrašujuće. Jednom prilikom sam se i rasplakao kada mi je prišao", uz smeh kaže Mišković.

Košarku je počeo da trenira sa samo šest godina.

"Od malena sam voleo sve sportove, posebno fudbal. I danas sa velikom pažnjom pratim sve najjače evropske fudbalske lige. Međutim, u meni je proradio košarkaški gen i želja da se stalno takmičim. Košarku sam od starta doživljao kao igru, a i sada, kada sam potpisao prvi profesionalni ugovor, trudim se da uživam u njoj, jer to je najvažnije".

Nikola Mišković je član Mege četiri godine, a potpisivanje prvog profesionalnog ugovora sa klubom u kom je stasao shvata kao veliku čast.

"Sve je to velika satisfakcija za mene, jer je to dokaz da klub u kome sam igrački rastao računa na mene kao na projekat za budućnost. To je veliki podstrek, posebno zbog činjenice da su mnogi momci poslednjih par sezona direktno iz Mege odlazili u NBA ligu, što mislim da je san svakog dečaka koji počne da se bavi košarkom. Jokić, Luvavu, Zubac su mi pokazatelji da je NBA san ostvariv i da je Mega Leks prava sredina da taj san dosanjam".

Mladi košarkaš posebno apostrofira značaj učenja od poznatog trenera, Vlade Vukoičića.

"Prava je sreća za sve nas u juniorskom timu Mege što smo u prilici da radimo sa takvim trenerom. Ne znam koja juniorska ekipa u Evropi ima trenera koji je osvajao trofeje u seniorskoj konkurenciji, vodio ekipu do polufinala ULEB kupa... To je dragoceno za nas, kao igrače koji još mnogo toga moramo da naučimo".

Ove zime bio je član juniorske reprezentacije Srbije na EP u Istanbulu, a od 2014. godine i čuvenog kampa u Trevizu, redovan je učesnik prestižnih kampova za talente.

"U Zagrebu sam 2015. bio na Džordanovom kampu i selektiran sam među 10 najboljih, koji su iz Evrope potom išli u Njujork. Bilo je to nestvarno iskustvo, videti i upoznati Majkla Džordana, zajedno sa najtalentovanijim igračima iz celog sveta, trenirati pred velikim brojem skauta...", priseća se Nikola Mišković.

"Prošle godine sam učestvovao u Finskoj na kampu 'Košarka bez granica' i sreo se sa mojim starim poznanikom - Vladimirom Radmanovićem. Bio sam jako ushićen što ga vidim. Popričali smo malo i kad sam mu rekao ko mi je otac, odmah me se setio i bilo mu je jako drago što me vidi".

Sa kadetima Mege prošle godine je postao prvak Srbije, a uskoro mu predstoji veliki izazov - kvalifikacioni turnir Evrolige u Beogradu.

"Iako ćemo biti najmlađa ekipa, mislim da možemo da se nosimo sa svim protivnicima i da prikažemo lepu košarku. Daćemo sve od sebe da se Mega pojavi na Fajnal ejtu Evrolige u Istanbulu. To bi bila velika nagrada i za klub i sve nas".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC