• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ubedljiva pred Kup: "Plus 38" u Skoplju!

Autor mondo.rs

Crveno-beli rutinski savladali Sokole - 98:61! Karte su koštale 50 evra, a Beograđani odigrali "za sve pare".

 Zvezda pobijedila Karpoš Sokoli 98:61 Izvor: MN PRESS



Planirano - ostvareno. Crvena zvezda mts napravila je ubedljivu uvertiru u borbu za "Žućkovu levicu", pobedom na terenu gde gost nije slavio u poslednjih osam "jadranskih" kola.

Kao što je i najavio, Dejan Radonjić tražio je ozbiljan pristup svojih igrača, što je i dobio, razmišljajući pritom i o ravnomernoj potrošnji ekipe.

KARPOŠ SOKOLI - ZVEZDA 61:98 (24:23, 13:26, 12:21, 12:28)

Posetioci "Vip Arene" plaćali su karte i po 50 evra i za taj novac dobili igru Zvezde kakvu su i očekivali. Lider ABA lige stigao je u Skoplje sa "overenim" prvim mestom i željama da rasporedi minutažu na sve igrače, da sačuva "rovite" i da vidi koliko mogu oporavljeni, na čelu sa Stefanom Jovićem.

Sve što je planirao - Radonjić je i realizovao.

Iako je domaćin "otvorio" duel sjajnim šutem za tri poena (7/9) i iako je u šestom minutu vodio 20:10, crveno-beli su već na poluvremenu imali dvocifrenu prednost. A, pritom do tada nisu pogodili nijednu trojku!

Kako je Zvezda stigla do takvog vođstva? Tako što je pogodila čak 22 od prva 24 šuta za dva poena, a meč završila sa sjajnih 82 procenata pogodaka za dva (31/38)! Dok se meč bližio kraju, crveno-belima se "otvorio" i šut za tri, pa su hicima sa distance (8/20) do kraja povećavali razliku do maksimalnih i konačnih "plus 37".

Kao što je i bilo najavljeno, Jović je komandovao Zvezdinom igrom skoro kompletno drugo poluvreme i na početku drugog. Na terenu je proveo 22 minuta i sa osam poena i pet asistencija nagovestio da će definitivno biti spreman za Kup Koraća.

Uz njega na terenu, u prvom delu istakli su se Luka Mitrović sa 15 poena, Ognjen Kuzmić sa 14 i Dion Tompson sa 10, dok su u nastavku inicijativu preuzeli Marko Simonović (13), Ognjen Dobrić (10) i večeras najprisutniji igrač Zvezde Marko Gudurić, koji je igrao najduže (28 minuta) i opravdao takvu minutažu veoma dobrim učinkom od 10 poena, pet skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte.

Dok se meč bližio kraju, Radonjić je šansu pružio i Petru Rakićeviću (3 poena za 13 minuta) i Boriši Simaniću (3 poena za 3 minuta), pa su svi igrači koje je slao na teren postigli bar po dva poena.

Trener Zvezde večeras nije koristio samo Nejta Voltersa.

Sa druge strane, najefikasniji među domaćima bili su srpski krilni centar Dragan Labović sa 20 poena i Bojan Trajkovski sa 18. Njihov učinak bio je u prvom poluvremenu dovoljan za ravnopravnu borbu, ali se u nastavku ipak za sve pitao samo jedan tim.

Ovaj meč bio je jedini koji će u okviru 23. kola biti odigran pre kup takmičenja po regionu. Zvezda je popravila svoj skor na 22-1, a Karpoš je prekinutim nizom uspeha u Skoplju stigao do skora 9-4.

Crveno-beli pravo iz Makedonije odlaze u Niš, gde će u četvrtak početi učešće u završnici Kupa Koraća utakmicom protiv Vršca.

KARPOŠ: Jakimovski, Peri 8, Sokolov 2, Penov, Sapundžiev, Trajkovski 18 (2/4 za tri), Šepa 4, Knežević, Labović 20 (6 sk), Zeković 4, Mavra 5.

ZVEZDA: Volters, Tompson 10, Mitrović 15, Lazić 2, Simanić 3, Dobrić 10 (2/4 za tri), Simonović 13, Rakićević 3, Dženkins 10, Gudurić 10 (5 sk, 7 as, 3 ukr), Jović 8 (5 as, 4 ukr), Kuzmić 14.


- kraj utakmice, ubedljiva pobeda Zvezde u Skoplju -

40' 61:98 Pogoci Dobrića i Gudurića dok se meč bliži kraju, kojim postavljaju i konačan rezultat.

38' 60:93 Krenule su trojke Zvezdu dok se bliži kraj. Jedan za drugim pogodili su ih Simanić i Gudurić, za "plus 30". Nikolić traži još jedan tajm-aut.

37' 60:87 Evo je i prva trojka Simonovića, iz trećeg pokušaja. Posle pogotka je izašao iz igre, ustupivši svoje mesto Boriši Simaniću.

36' 59:83 Dok se bliži kraj, crveno-beli povećavaju prednost. Sada je Gudurić pogodio posle prodora na "drugi" obruč, uz faul. Veoma dobra partija mladog beka Zvezde, koji se u ovim trenucima žali na bol u kolenu, ali ostaje u igri.

- "Dajte da smanjimo razliku što više možemo", podiže ton na klupi Dragan Nikolić.

35' 59:81 Labović i Trajkovski pogađaju za domaćina, a Dobrić (za dva) i Rakićević (za tri) za goste. Bez obzira na visoko vođstvo, Zvezda disciplinovano održava čvrstu odbranu.

33' 55:76 Rakićević za Dobrića, za treću trojku Zvezde.

31' 55:73 Na startu poslednje deonice - Dženkins pogađa svoju i Zvezdinu drugu trojku, dok za Karpoš pogađaju Labović i Mavra - posle kontre.

- kraj treće četvrtine -

30' 49:70 Ubedljiva deonica crveno-belih, zaokružena pogotkom Dženkinsa posle prodora o tablu, uz zvuk sirene.

- U nameri da doda loptu Rakićeviću, Gudurić pogađa loptom u lice trenera Dragana Nikolića. Sudije dodeljuju posed domaćinu, a bek Zvezde se zagrljajem izvinjava šefu struke Karpoša.

28' 46:64 Evo je i prva trojka Zvezde - pogodio je Dženkins, na šestu asistenciju Gudurića večeras. Novo maksimalno vođstvo crveno-belih.

- Crveno-beli šutiraju i dalje sjajno za dva (25/30), iako još ne mogu da pogode trojku (0/10)

26' 44:59 Prazan reket Karpoša i još lakih poena Zvezde iz pikenrola - Kuzmićevim zakucavanjem, pa njegovim pogotkom sa linije penala. Za to vreme, Radonjić uvodi u igru Petra Rakićevića.

25' 41:56 Finta Mitrovića pod košem i bolan pad Penova na Perija, nakon što je nogom zakačio i Mitrovića po licu. Srećom - sve je prošlo bez povreda.

23' 39:52 Gde je stala u drugoj, Zvezda je nastavila u trećoj četvrtini. I to sa Jovićem na parketu, koji je sada iznudio faul uz realizovano polaganje.

Strelci:

KARPOŠ: Peri 6, Sokolov 2, Trajkovski 13, Šepa 2, Labović 8, Zeković 3, Mavra 3.

ZVEZDA: Tompson 8, Mitrović 13, Lazić 2, Simonović 8, Dženkins 2, Gudurić 2, Jović 6, Kuzmić 8

- poluvreme -

20' 37:49 Jović pogađa uz zvuk sirene sa distance, ali i on gazi liniju. To je dovelo do neverovatnih 92 odsto realizovanih šuteva gostiju za dva poena - 22/24! Crveno-beli su 0/7 za tri, ali su ipak na 71 odsto pogodaka iz igre. Sa druge strane, Karpoš je pogodio čak sedam trojki iz devet pokušaja, ali ipak gubi dvocifrenom razlikom.

19' 35:47 Posle pauze - trojka Perija, pa još pogodaka Mitrovića za dva. Brojke kažu sledeće: Karpoš šutira trojke 7/9, a Zvezda za dva 21/23!

19' 32:43 Sada poentira i Kuzmić, za novo maksimalno vođstvo Zvezde i još jedan tajm-aut Nikolića. Odnos u izgubljenih loptama je 11:6 za Karpoš.

17' 32:41 Posle dugo vremena, Zeković postiže koš za domaće (trojka), ali crveno-beli nastavljaju da nižu poene iz reketa i iz kontri, koju je sada polaganjem završio i Jović.

16' 29:37 Crveno-beli "hrane" Tompsona i generalno - visoke igrače, pa Beograđani zasad šutiraju za dva zaista impresivnih 16/17!

16' 29:35 Napad Karpoša je zaustavljen, što potvrđuje i deseta izgubljena lopta Nikolićevog tima. Na drugoj strani Zvezda insistira na igri "dva na dva", što Tompson realizuje još jednim zakucavanjem.

15' 27:31 Peti kontranapad Zvezde posle krađe lopte domaćinu i lako zakucavanje Tompsona. Dragan Nikolić reaguje tajm-autom.

14' 27:29 Novo izjednačenje postavljeno je petom trojkom Karpoša iz šestog pokušaja (Trajkovski). Na drugoj strani odgovara Simonović, košem posle prodora.

12' 24:25 Simonović postiže svoje prve poene, za prvo vođstvo Beograđana. U sledećem napadu mu sudije dosuđuju korake u polasku, uz glasne proteste Dejana Radonjića.

- kraj prve četvrtine -

10' 24:23 Peri stavlja tačku na uvodni kvartal jednim realizovanim slobodnim bacanjem.

10' 23:23 Gudurić iznuđuje nesportskoi faul Penova, pogađa sa "linije", a potom asistira Dionu Tompsonu, koji zakucavanjem izjednačuje.

9' 22:19 Odlična rola Luke Mitrovića na startu meča. Već je postigao devet poena, uključujući i šut sa distance, za koji je i sam pomislio da je za tri, ali je ipak nagazio crtu.

7' 20:15 Lazić takođe posle kontre povećava seriju gostiju na 7:0, posle čega za Karpoš poentira Sokolov. Domaći u seriji grešaka u napadu.

6' 18:13 Agresivna odbrana Jovića, za njegovo lako zakucavanje, pa i za Mitrovićevo polaganje uz faul. Crveno-beli su u dva poseda prepolovili maksimalni "plus" Karpoša.

- Na tribinama je i Pero Antić, as Fenerbahčea, bivši reprezentativac Makedonije i nekadašnji igrač Crvene zvezde.

5' 18:8 Karpoš šutira trojke 4/4! Labović pogađa svoju drugu, posle čega Radonjić traži tajm-aut.

4' 13:6 Savršen ofanzivni start domaćina. Labović je pogodio i treću trojku za Karpoš, za novo maksimalno vođstvo (13:4), na šta Mitrović reaguje polaganjem.

3' 8:2 Bolji početak makedonskog tima.  Mavra, pa Trajkovski pogađaju trojke, za "plus 6". Potencijalni problem za domaćina je druga lična greška Kendrika Perija.

1' 2:0 Na početku utakmice - poeni Trajkovskog za vođstvo Karpoša.

Startne petorke:

KARPOŠ: Mavra, Peri, Penov, Trajkovski, Labović

ZVEZDA: Jović, Gudurić, Lazić, Mitrović, Kuzmić

Karpoš Sokoli (9-13) - Crvena zvezda mts (21-1)

Lider ABA lige od 18 časova u Skoplju igra protiv ekipe Dragana Nikolića, koji je od dolaska u Makedoniju učinio teren svog tima jednim od najtežih "jadranskih" gostovanja.

Na domaće parketu, "Karpošovci" su u poslednjih osam kola ABA lige ostvarili isto toliko pobeda i došli u relativno mirnu situaciju uoči završnice borbe za opstanak.

Sa druge strane, preostala četiri meča neće imati takmičarsi značaj za ekipu Dejana Radonjića, koja je u nedelju trijumfom nad Cibonom "overila" pol poziciju uoči ABA plej-ofa.

U takvoj situaciji, uz odsustvo povređenih Nemanje Dangubića i Milka Bjelice, jasno je da će crveno-beli razmišljati i o predstojećem Kupu Koraća u Nišu, na kojem učestvuju od četvrtka.

Ostanite uz MONDO i pratite večerašnji meč u tekstualnom prenosu, dok će TV prenos realizovati Arena sport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC