• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peković o Partizanu: Neki su strpljivi, neki ne

Autor mondo.rs

Predsednik crno-belih pričao za "Večernje novosti" o problemima kluba, postignutim rezultatima i ambicijama uoči Kupa Radivoja Koraća

 Predsjednik KK Partizan Nikola Peković o problemima i rezultatima kluba Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana pripremaju za završnicu takmičenja u Kupu Radivoja Koraća, koje će biti održano u Nišu od 16. do 19. februara.

Predsednik crno-belih Nikola Peković seo je u fotelju u Humskoj u trenutku kada se klub nalazio u veoma teškoj situaciji. Neke stvari kreću se na bolje, a ekipa na terenu pruža maksimum.

Partizan je plasmanom u plej-of Lige šampiona ispunio prvi zacrtani cilj, dok je i u ABA ligi ispunio ono što je planirano, budući da se četiri kola pre završetka regularnog dela takmičenja nalazi na deobi od drugog do četvrtog mesta.

"Rezultatski, moramo da budemo zadovoljni. Obezbedili smo plasman u plej-of ABA znatno ranije. Zasluge idu igračima, treneru Aleksandru Džikiću i stručnom štabu. Od svih timova u polufinalu, imamo najmanji budžet sa kojim servisiramo tekuće obaveze prema timu, stručnom štabu i zaposlenima, ali i vraćamo delove nagomilanih dugova. Neki poverioci su strpljivi, neki manje. Trudimo se da funkcionišemo u takvim okolnostima. Zadovoljan sam, ali ima prostora za napredak", izjavio je u intervju za "Večernje novosti" Peković.

I u Nišu će pokušati da stignu do finala i bore se za trofej. Prošle godine nisu uspeli na poslednjem koraku, ove žele da isprave tu grešku.

"U svaki meč ulazimo sa željom da pobedimo i obavezom da pružimo sve od sebe, što je princip koji preslikavamo na sve segmente poslovanja kluba. Ipak, svesni smo da uloga favorita nije naša i da za šansu moramo da se izborimo s posvećenošću kakvu su igrači demonstrirali na prošlom derbiju i još nekim utakmicama. Ali, da se ne zalećemo", napominje Peković.

Crno-beli će u četvrtfinalu odmeriti snage sa Dunavom, a u polufinalu bi trebalo da se suprotstave Mega Leksu.

"Do sada nismo preskakali korake, nećemo ni ubuduće. Imam puno poverenje u tim, stručni štab, i siguran sam da će njihovo angažovanje i ponašanje u Nišu biti besprekorno".

Ukoliko sa uspehom budu odradili posao u finalu bi mogli da se sastanu sa Crvenom zvezdom.

"Verujem da je svim akterima u interesu da Kup protekne u sportskoj atmosferi i da pobedi ko bude najbolji. Nadam se da će naši navijači ogromnu energiju i ljubav prema Partizanu usmeriti isključivo na podršku našem timu. Isto to očekujem i od navijača drugih klubova", napomenuo je Peković.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC