• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Dobar miks + vredan rad = uspeh

Autor mondo.rs

Srpski trener Saša Obradović otkrio recept kojim je preporodio tim Lokomotive iz Krasnodara

 Saša Obradović - recept kako je preporodio Lokomotivu Krasnodar Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Saša Obradović napravio je pravi bum u ekipi Lokomotive za veoma kratko vreme. Čelnici ruskog tima imali su za cilj da dovođenjem srpskog stručnjaka prodrmaju ekipu i da to donese boljitak i - uspeli su u tome, u potpunosti.

Obradović, koji je polovinom novembra preuzeo ekipu, ostvario je veliki uspeh plasmanom u četvrtfinale Evrokupa, dok je u VTB ligi ekipa na odličnom drugom mestu na tabeli, iza moskovskog CSKA.

Oni su takmičenje u grupi E Top 16 faze Evrokupa završili kao prvoplasirani ispred Gran Kanarije, Fuenlabrade i Mursije, i u četvrtfinalu će se sastati sa Zenitom iz Sankt Peterburga, iako su bili na rubu eliminacije u prvoj fazi takmičenja.

"Prošli smo u Top 16 kao četvrti, ali smo uspeli da dođemo do dobre forme i da steknemo prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. Uspeh jeste veliki, ali mi ne želimo tu da se zaustavimo. Idemo dalje, da pokušamo da ostvarimo još više. Neće biti lako, Zenit je kvalitetna ekipa koja ima odlične pojedince i vredne radnike. Mi ćemo maksimalno da se spremimo i da pokušamo da napravimo novi korak dalje", rekao je Obradović.

Sa velikim uspehom nastupaju i u VTB ligi, jer pred sobom imaju veliki, ali jasan cilj - Evroligu.

"Želja navijača u Krasnodaru je da se ponovo igra Evroliga, ali su isto tako svesni koliko je teško do nje doći. Mi imamo dva puta, kroz Evrokup i VTB ligu i oba su trnovita. U VTB ligi je osnovni cilj da se napravi što bolji plasman u ligaškom delu, kako bi u plej-ofu imali prednost domaćeg terena i pokušali da izbegnemo CSKA do finala. Ima još mnogo da se igra, tek smo ušli u drugi deo sezone. Fokusirani smo uvek na ono prvo što je ispred nas i smatram da samo sa takvim razmišljanjem možemo da idemo ovim ritmom", istakao je srpski trener.

Obradović je zadovoljan kako se uklopio u ekipu, ali i kako je tim "odreagovao" na njega.

"U prethodnom periodu uspeli smo da napravimo izvanrednu timsku hemiju. Igrači su vrlo brzo prihvatili moju filozofiju, ja sam se prilagodio njihovim mogućnostima i to funkcioniše dobro. Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu, pa da vidimo gde to može da nas odvede".

Osim što imaju jasan cilj kojem streme, svi u ekipi su motivisani,i maksimalno podređeni timskom uspehu i dobroj igri.

"U sastavu imamo dosta iskusnih pojedinaca, čiji je kvalitet trebalo pretočiti u timski uspeh. Prihvatili su naporan rad na treninzima, jer su shvatili da je to jedini put do dobrih rezultata. Domaći košarkaši su pokazali veliku predanost, odlično su se snašli u svojim ulogama i pružaju upravo ono što se od njih očekuje. Imamo dobar miks, koji radom konstantno nadograđujemo", rekao je Obradović, čiju Lokomotivu veliki ispit očekuje 28. februara, kada će protiv zenita odigrati prvi meč četvrtfinala Evrokupa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC