• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bura u NBA pred Ol-star vikend!

Autor mondo.rs

"Mi smo pobedili", tvrdio je Tomas posle "klasika" rešenog spornim slobodnim bacanjima. Sudija sa zakašnjenjem video faul Smarta nad Batlerom, posle čega su Bulsi stigli do pobede.

Nakon što je prethodne noći nastupilo 26 od 30 NBA timova, veče pre početka Ol-star vikenda u Nju Orleansu dva susreta odigrala su preostala četiri tima.

U Indijanapolisu, Vašington Vizardsi potvrdili su da se nalaze u sjajnoj formi i bez mnogo problema stigli su do devete pobede u poslednjih deset susreta protiv "mlakih" Indijana Pejsersa - 98:111, dok je nedaleko odatle, u jednom od "klasika", viđena velika drama i - velika kontroverza.

Boston Seltiksi besneli su u izjavama posle gostovanja Čikago Bulsima zbog, kako tvrde, pogrešne odluke sudija koja je direktno uticala na ishod meča završenog poenima Džimija Batlera sa linije penala za pobedu Bulsa od 104:103.

Rezultati:

Indijana - Vašington 98:111

/Tarner 17, 9 sk - Porter Džunior 25, 8 sk/

Čikago - Boston 104:103

/Batler 29, 4 sk, 7 as - Tomas 29, 3 sk, 7 as/

Tih penala, tvrde u Bostonu, nikako nije smelo da bude, mada usporeni snimak pokazuje da je Markus Smart u jednom trenutku dotakao lakat šuterske ruke beka Čikaga "tik" pre izbačaja koji je završen promašajem.

Sa malim zakašnjenjem, jedan od trojice sudija podigao je ruku i pokazao na liniju slobodnih bacanja prekinuvši tako već započeto slavlje "kelta" u "Junajted centru".

Na 0,9 sekundi do kraja, Batler je ubacio oba penala, poena zaostatka pretovorio u poen prednosti, koji Boston posle nije uspeo da nadoknadi.

Posle tri poraza u nizu, Čikago je dobio drugi meč zaredom i popravio raspoloženje u inače ne baš skladnoj svlačionici.

Bulsi i Seltiksi dali su Istoku dvojicu startera, Batlera i Ajzeu Tomasa, koji su posle 48 minuta zanimljive i košarke pune preokreta, završili susret sa po 29 poena i sedam asistencija... Njih dvojica imaće o čemu da pričaju u Nju Orleansu…

"Dotakao mi je lakat", rekao je Batler posle meča.

"Ljudi će reći: 'Ah, nije ga faulirao', ali jeste. Tako da su sudije, na kraju dana, donele pravu odluku".

Potpuno drugačije viđenje izneo je Tomas…

"Užasno je kada vas jedna odluka košta utakmice koju je trebalo da dobijete... To je bila loša odluka".

Bulls Celtics
Izvor: YouTube



Boston je imao 0,9 sekundi da, gledano iz njihovog ugla, ispravi nepravdu, ali je Al Horford bacio "air ball" preko Batlerove ruke, što je značilo da su Bulsu uoči Ol-star pauze vezali pobede nad timovima iz vrha konferencije, prvo Toronto Reptorsima, a onda i Seltiksima.

"Uzbuđen sam zbog ove dve pobede nad dva veoma dobra tima. Nadam se da ćemo moći da nadogradimo ovo posle pauze", rekao je mladi trener Čikaga, Fred Hojberg.

Istok: Klivlend 39-16, Boston 37-20, Vašington 34-21, Toronto 33-24, Atlanta 32-24, Indijana 29-28, Čikago 28-29, Detroit 27-30, Milvoki 25-30, Majami 25-32, Šarlot 24-32, Njujork 23-34, Filadelfija 21-35, Orlando 21-37, Bruklin 9-47.

Zapad: Golden Stejt 47-9, San Antonio 43-13, Hjuston 40-18, L. A. Klipers 35-21, Juta 35-22, Memfis 34-24, Oklahoma 32-25, Denver 25-31, Sakramento 24-33, Portland 23-33, Nju Orleans 23-34, Dalas 22-34, Minesota 22-35, L. A. Lejkers 19-39, Finiks 18-39.

Bobi Portis ubacio je 19 poena za rekord sezone, a Bulsi nisu mogli da promaše sa linije penala - 22/22. Robin Lopez dodao je 15 poena uz osam skokova, a Tadž Gibson 12, uz devet.

"Ovo je velika pobeda za nas. Ona će nas poput propelera pogurati u nastavku sezone, što je ovom timu zaista bilo potrebno", rekao je Portis.

Tomas je šutirao 8/18 iz igre ali je uspeo 41. utakmicu u nizu da zabeleži bar 20 poena, čime je oborio rekord franšize koji je bio u vlasništvu Džona Havličeka od sezone 1971/72. Na minut i po do kraja ubacio je oba slobodna bacanja za 100:103, ali je potom dobio rampu od Batlera u narednom napadu i promašio šut za eventualnu pobedu pre nego što je došlo do duela Batler/Smart.

Čikago je žestoko nadskočio Seltikse - 51:31, što je dovelo do prednosti od 22:4 u poenima iz drugog napada.

"Bili su jači od nas na skoro svakoj poziciji i nismo odradili dobar posoa jureći loptu. Skok je bio problem", rekao je trener "kelta" Bred Stivens.

Keli Olajnik ubacio je 17 za goste, uz sedam skokova, dok je Teri Rozije ubacio tri trojke za 11 poena.

Bulsi su igrali bez Dvejna Vejda i Pola Zipsera zbog povreda, s tim da je Vejda stigla i prehlada. Nikola Mirotić "skinuo" se u opremu nakon što su lekari procenili da je spazam leđnih mišića popustio, međutim Hojberg ga nije koristio.

Ni Stivens nije mogao da računa na sve igrače, Ejveri Bredli je ostao van sastava, a pridružio mu se i ruki Džajlin Braun. Bredli je do povrede Ahilove tetive beležio prosečno 17,7 poena, ali ga na terenu nema već mesec dana.

Boston je počeo sjajno šuterski, ubacio deset od 14 trojki do poluvremena, što je značilo i 52:58 na semaforu, ali je potom šut zatajio, što su Bulsi iskoristili.

"Mi smo pobedili u ovoj utakmici", poručio je Tomas posle meča, u miks zoni, jednako nervozan kao u prvoj izjavi još na terenu.

"Pobedili smo. Ovo je bila sjajna odbrana Markusa Smarta i sudija je doneo očajnu odluku".

I Smart je poručio isto…

"Kada je Džimi šutnuo, čuo sam kako vrišti: 'Nema faula!?' I čim ga je sudija čuo, dosudio je faul. Okrenuo sam glavu i video sudiju kako diže ruku", rekao je Smart.

"Faul je faul", rekao je Batler.

"Udario mi je lakat. Baš me briga šta ko misli. Verujem da bih ubacio taj šut da me nije omeo…"

Pogledajte detalje sa meča iz Inidijanapolisa, kao i najbolje poteze od prethodne noći.

Pacers Wizards
Izvor: YouTube

Top 10
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC