• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezde se sprdale...

Autor mondo.rs

Tim Zapada trijumfovao u još jednoj rekordno efikasnoj NBA Ol star utakmici, a krilnom centru Nju Orleans Pelikansa pripale su individualne počasti. Ništa od pomirenja Vestbruka i Durenta.

Treća uzastopna pobeda Zapada u Ol star meču, ovog puta na "domaćem" parketu!

Posle Njujorka 2015. (163:158) i Toronta 2016. godine (196:173), Vestbruk, Durent i ekipa slavili su u Nju Orleansu gotovo nadrealnim rezultatom - 192:182, čime je ponovo oboren rekord ove svetkovine u broju postignutih poena.

Očigledno je pitanje dana kada će neki tim na utakmici "svih zvezda" prebaciti granicu 200 poena, a koliko to ima veze sa iole ozbiljnom košarkom, procenite sami.

Krilni centar Pelikansa Entoni Dejvis u svojoj dvorani je oborio pojedinačne rekorde Ol star meča sa 52 poena i 39 "šuteva" iz igre (mahom zakucavanja), pa mu je sasvim logično pripao MVP trofej. Prethodni rekord (42 poena), u vlasništvu Vilta Čemberlena, bio je na snazi još od 1962. godine.

Dejvis je rekao da ovo priznanje svrstava iza NCAA titule, olimpijskog i svetskog zlata, ali da će ga uvek nositi u srcu.

Rasel Vestbruk, koji je bio MVP prethodna dva Ol star meča, potvrdio je da mu svečarski ambijent maksimalno "leži", zabeleživši 41 poen, pet skokova i sedam asistencija. Kevin Durent stigao je do "tripl-dabla" (21p, 10sk, 10as), a Stef Kari takođe ubacio 21 poen, igrajući sa crvenom znojnicom na glavi.

Pažnju publike i medija privukla je atraktivna kombinacija Durenta i Vestbruka u prvoj četvrtini, koja je na društvenim mrežama odmah protumačena kao znak njihovog pomirenja, nakon zahlađenja odnosa posle Durentovog prelaska iz Oklahome u Golden Stejt (tim od kog su proletos izgubili u finalu Zapada - 3:4).

Međutim, dvojica nekadašnjih saigrača nisu ni blizu toga. Njihovi ormarići u nedelju su bili smešteni na suprotnim krajevima svlačionice, a zajedno su proveli u igri svega 82 sekunde. Nije pomogla ni kolektivna proslava njihovog "ali-upa", tokom tajm-auta koji je usledio...

Ali-up Durenta i Vestbruka na Ol star meču
Izvor: YouTube


"To ne zavisi od mene", odgovorio je Vestbruk na pitanje kada će biti zakopane "ratne sekire", stavljajući do znanja da je Durent taj koji treba da pruži ruku (i verovatno se izvini zbog "izdaje").

Debitant Janis Adetokunbo predvodio je tim Istoka sa 30 poena, Lebron Džejms postigao je 23, a njegov klupski drug Kajri Irving 22 poena, uz sedam skokova i 14 asistencija.

Idući Ol star vikend biće održan na verovatno najglamuroznijoj mogućoj sceni, u Stejlps centru u Los Anđelesu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC