• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako se nekad "kidalo" na Ol star meču!

Autor mondo.rs

"Sve zvezde" NBA lige su 2001. u Vašingtonu odigrale najneefikasniji meč tog tipa u poslednjih 40 godina, ali verovatno i najuzbudljiviji...

Nešto nije u redu kada se košarkaška utakmica završirezultatom 192:182, kao što se desilo u ponedeljak ujutru, na "finalu" prilično neuzbudljivog Ol star vikenda u Nju Orleansu.

Kada nikome ne pada na pamet da igra odbranu i kada se napadi svode na otvorene šuteve za tri poena, šetnju kroz protivnički reket ili "ali-up" zakucavanja, onda to brzo prelazi u dosadu, čak i kada trojke "ulaze" u visokom procentu i kada su zakucavanja zaista efektna.

Utakmice niskog, maltene nepostojećeg intenziteta, sada su već postale nešto što se očekuje u duelima Istoka i Zapada. Nikome nije stalo do primata konferencije u kojoj igra. Eventualno se pojedinac motiviše da osvoji MVP trofej, pa se razleti po terenu u potrazi za statistikom, a saigrači ga forsiraju jer hoće da mu učine.

Tako je Entoni Dejvis jutros postigao 52 poena i, naravno, postavio rekord Ol star mečeva.

Kao suprotnost aktuelnoj praksi i "svetionik" prave košarke u istorijatu ove revije NBA asova, ostao je okršaj u Vašingtonu 2001. godine, u kome je Istok devet minuta pre kraja gubio sa 21 poenom razlike i na kraju trijumfovao rezultatom 111:110.

Zapad je imao veliku prednost u visini (Tim Dankan, Kevin Garnet, Kris Veber... kao zamena za povređenog Šakila O'Nila, bio je tu i Vlade Divac), dominirao je većim delom utakmice, da bi protivniku u četvrtoj četvrtini proradio ponos i od tog trenutka se igralo sve žešće i žešće, da bi sama završnica protekla maltene u plej-of atmosferi.

Istok je do preokreta došao sa niskom i agilnom petorkom, u kojoj su pored dominantnog defanzivca Dikembea Mutomba bili Alen Ajverson, Stefon Marberi, Vins Karter i Trejsi Mekgrejdi, a uz njih i Rej Alen, Džeri Stekhaus, Alan Hjuston...

Ajverson je u poslednjoj četvrtini ubacio 15 od svojih 25 poena i bio proglašen za MVP-ja, dok se Marberi istakao sa dve važne trojke, uključujući onu za konačnih 111:110, nakon što je Kobi Brajant sa poludistance odveo Zapad na "plus dva".

As Lejkersa uzeo je loptu i u poslednjem napadu, ali je odličnom odbranom primoran da doda Timu Dankanu, koji nije uspeo da poentira preko eksplozivnog Kartera... Sve pomenute detalje, a i kakvo je slavlje posle toga nastalo na terenu, možete videti na priloženom snimku cele utakmice!

"Nije važno koliko si veliki, važno je koliko ti je veliko srce", izjavio je Ajverson, pošto mu je tadašnji komesar Dejvid Štern uručio priznanje.

Kakve veze to ima sa ovim što smo gledali jutros u Nju Orleansu? Takoreći, nikakve.

(za one koje to zanima, ovde je i kompletna statistika.)

NBA Ol star 2001, Istok - Zapad 111:110
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC