• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJK TURNIR: Prošli Zvezda, FMP i Hemofarm

Samo Partizanovi juniori ispali iz kombinacije za učešće na evropskom Fajnal ejt turniru.

 NAJK TURNIR: Prošli Zvezda, FMP i Hemofarm Izvor: MONDO

Juniori Crvene zvezde, FMP Železnika i Hemofarma plasirali su se u polufinale međunarodnog Najkovog turnira, sa kojeg će dve najbolje ekipe obezbediti učešće na Fajnal ejtu Evrolige u Madridu.

Dvanaest ekipa u petak ujutru je počelo takmičenje u Železniku, a u subotnjim polufinalnim mečevima sastaće se FMP - Zvezda (16.00 časova) i Lijetuvos Ritas - Hemofarm (18.30).


S obzirom na to da su mladi "panteri" već obezbedili odlazak u Madrid, trijumfom na prvom kvalifikacionom turniru u Barseloni, postoji mogućnost da i treće mesto na ovom takmičenju bude dovoljno za plasman među kontinentalnu elitu.

Upravo FMP Železnik bio je najubedljiviji u prvoj fazi, u kojoj su obrazovane četiri grupe sa po tri tima. "Panteri" su deklasirali ruski Himki (102:65) i sarajevsku Bosnu (106:52), tako da su bez problema osvojili prvo mesto u A grupi.

Zvezdini klinci savladali su italijanski Montepaski rezultatom 82:66, a zatim i poljski Prokom 89:65, dok je Hemofarm bio bolji od Olimpije (83:77) i Fenerbahče Ulkera - 74:52.

Da ne dođe do sto odsto srpskog polufinala, pobrinuli su se juniori Lijetuvos Ritasa, koji su u meču za osvajanje B grupe savladali Partizan rezultatom 86:79. I jedni i drugi prethodno su bili bolji od Benetona, crno-beli su slavili čak sa 80:46.

U subotu će između mečeva za plasman od petog do 12. mesta i polufinala biti organizovana kvalifikaciona takmičenja u brzom šutiranju trojki i zakucavanju.

Fajnal ejt na programu je od 2. do 4. maja, paralelno sa borbama seniora za titulu evropskog prvaka. Pored FMP Železnika, sigurni učesnici su Barselona, Žalgiris i Real, a još dva tima dobiće specijalne pozivnice.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC