• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crveno-bela noć: Za Top 8 i skalp koji nedostaje!

Autor mondo.rs

Duel najboljih evroligaških odbrana počinje u 19 časova.

 Crveno-bela noć: Za Top 8 i skalp koji nedostaje! Izvor: MN PRESS

Kombank arena biće potpuno u crveno-belom, zahvaljujući domaćim, ali i gostujućim navijačima, kojih neće biti malo. Svi zajedno napraviće neuobičajen evroligaški ambijent, u kojem neće biti zvižduka ni za jedan tim i u kojem će ispunjene tribine navijati za oba rivala.

Za to vreme, na terenu će biti vođena uobičajeno žestoka borba kada se sretnu beogradski i pirejski crveno-beli.

Crvena zvezda mts (15-11) moraće da zapne protiv jedinog velikana kojeg do sada nije srušila, u situaciji u kojoj je prinuđena da put za plasman u Top 8 nađe bez "pomoći" konkurenata. Sa druge strane, gost iz Atine (18-8) je jedna od tri ekipe koja je i teoretski obezbedila prolaz i koja će do kraja igrati (samo) za što bolju startnu poziciju u plej-ofu.

Za domaće ponovo neće igrati Stefan Jović i to je definitivno, dok je još neizvesno da li će među Pirejcima na terenu biti Vasilis Spanulis i Met Lodžeski, s obzirom na to da njihov trener Janis Sferopulos dan pred meč nije dao konkretnu informaciju o tome.

Bez obzira na eventualni nastup kapitena i šutera gostiju, iz domaćeg crveno-belog tabora stižu identične poruke onoj koju je poslao Milko Bjelica: "Vasilisa Spanulisa ima ko da zameni".

Duel Zvezde i Olimpijakosa sudiće trojka arbitara među kojima je i jedan predstavnik ABA lige: Amit Balak (Izrael), Huan Karlos Garsija Gonzales (Španija) i Damir Javor (Slovenija). U pet ovosezonskih mečeva Evrolige u kojima su joj sudili arbitri iz regionalne lige, skor Zvezde je 1-4.

Dan uoči utakmice, podsetili smo na to kojih10 igrača je nosilo dresove oba večerašnja rivala i pitali vas koliko će pobeda biti potrebno Zvezdi za plasman u Top 8. Najviše čitalaca MONDA dobro je predvidelo i večernje rezultate (pobede Efesa, Baskonije i Panatinaikosa), koji su dali dodatnu snagu rečima Dejana Radonjića sa konferencije za novinare, da možda ni 17 trijumfa neće biti dovoljno za prolaz.

U takvoj situaciji, na polovini 27. kola, nije teško predvideti da će se dramatična trka za preostalih pet mesta voditi do poslednjih mečeva, kao i da su dva poraza Fenerbahčea u poslednja tri kola dala dodatnu žestinu toj borbi.

Pročitajte još jednom raspored svih utakmica do kraja ove faze Evrolige.

Izvor: MN PRESS

Večerašnji meč počeće u 19 časova i biće to duel najboljih evroligaških odbrana, koje prosečno dozvoljavaju protivnicima 73,7 (Olimpijakos), odnosno 74,2 poena po meču (Crvena zvezda mts). Takođe, crveno-bela Kombank arena videće na delu najuspešniji skakački tim takmičenja (Olimpijakos, 37,5 skokova) i ekipu sa najviše ukradenih lopti (Crvena zvezda mts, 8,9 po utakmici).

Brojke nagoveštavaju isto što i "tvrdi" rezultati prethodna tri meča ovih timova, u kojim je samo Olimpijakos jednom (na prošlom susretu) "prebacio" brojku od 70 postignutih poena. Izvesno je da ćemo gledati nadigravanje rivala pre svega fokusiranih na odbranu svog koša, na čvrst gard pred napadima rivala i da će oba tima najveću pažnju usmeriti ka sopstvenoj polovini terena.

Od meča protiv Žalgirisa početkom decembra, Zvezda je na domaćem parketu ostvarila sedam pobeda, uz jedan poraz.

"Znamo kakav Olimpijakos ima kvalitet, kakav ima učinak i gledali smo na osnovu našeg prethodnog međusobnog meča šta bismo morali da popravimo u svojoj igri. Pre svega, to su ofanzivni skok, kontrola utakmice i borba da 'spustimo' izgubljene lopte na što manji broj. Znamo kako dobru odbranu igraju i to su neke stvari koje moramo da popravimo i da se nadamo da će to biti dovoljno za pobedu, uz dobru koncentraciju tokom svih 40 minuta", rekao je u najavi utakmice bek Zvezde Nemanja Dangubić.

S obzirom na pobede direktnih konkurenata za plasman, beogradski crveno-beli ulaze u ovaj meč sa sedme pozicije na tabeli. Na parket će zakoračiti neposredno nakon završetka meča u Moskvi, gde će navijači srpskog predstavnika navijati za CSKA u meču protiv Darušafake, koja je prva ispod crte i koja zasad "diktira" neophodni broj pobeda za prolaz.

Bez obzira na taj meč, računice i kalkulacije definitivno će večeras bar na par sati ostati ispred Kombank arene, jer će u 19 časova Zvezda dočekati jedini tim koji je ove decenije osvojio dve titule prvaka Evrope i koji ima istu ambiciju i ove sezone.

Anketa

Ko će pobediti u Kombank areni?

  • Crvena zvezda

    70% (7)

  • Olimpijakos

    30% (3)

Ko će pobediti u Kombank areni?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC