• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zvezda bez municije u Ljubljani

Zvezda će ulaznicu za F4 turnir NLB lige morati da potraži u "majstorici" protiv Olimpije, jer je slovenački tim izjednačio na 1:1 u seriji.

 NLB: Zvezda bez municije u Ljubljani  Izvor: MONDO

Olimpija je u drugom susretu četvrtfinala u Ljubljani slavila sa ubedljivih 88:60 (22:15, 25:8, 19:18, 22:19) i izborila treći meč, koji je na programu u ponedeljak u Beogradu.

Crveno-beli u "Tivoliju" ni u jednom trenutku nisu pružili igru kakva je bila neophodna za trijumf protiv slovenačkog evroligaša. Naprotiv, njihovo najjače oružje iz prvog duela, šut, pre svega iz daljine, u potpunosti je zatajio, zbog čega domaćinu nije bilo teško da ostvari pobedu i ostane u trci za plasman na završni turnir sezone.

Olimpija je već u petom minutu stigla do visoke prednosti (16:4), zahvaljujući raspoloženom Marku Miliću. Crveno-beli su nakon toga konsolidovali koliko-toliko redove i na prvu pauzu otišli sa sedam poena zaostatka.

Ipak, u nastavku tim Aleksandra Džikića, svestan da im meč pred domaćom publikom znači sve ili ništa, pojačao je tempo i stigao do visoke prednosti od 24 poena (47:23). Zvezda je tokom drugih 10 minuta uspela da postigne samo osam poena, dok je ukupno u prvom poluvremenu zabeležila veoma loš šut - 5/14 za dva poena, 2/14 za tri poena, uz 14 skokova, naspram 24, koliko je postigla Olimpija.

Osokoljena Olimpija je i u nastavku vodila glavnu reč na terenu. Domaćini su bespoštedno zatrpavali koš Zvezde, pa su u 25. minutu, zahvaljujući dalekometnom pogotku Ronela Tejlora, stigli i na "plus 28" - 57:29.

Do kraja meča domaćini su pojačavali tempo (86:55 u 38. minutu), a usamljeni Kikanović, uz slabu podršku kapitena Tadije Dragićevića, nije imao načina da odgovori motivisanom rivalu.

Najbolji u redovima Olimpije bili su Moris Bejli sa 16 pogodaka, Ronel Tejlor ubacio je 15, a Marko Milić 14 uz sedam skokova.

Kod crveno-belih jedino je Elmedin Kikanović završio susret sa dvocifrenim učinkom - 16 poena. Tadija Dragićević i Miroslav Raičević zabeležili su po osam pogodaka, dok je najbolji pojedinac susreta u Beogradu, Omar Kuk zabeležio tek tri poena i pet skokova za 30 minuta provedenih na parketu.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC