• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O NBA i Twitteru: Da je Jokić bio na draftu '94...

Autor mondo.rs

Miodrag Ražnatović, menadžer Nikole Jokića, otkrio detalj kojim je "pokrenuo" NBA timove da izaberu srpskog talenta na draftu 2014. "Napisao sam objavu, samo da izazovem reakciju"

Nikola Jokić završio je sezonu karijere i sada je na zasluženom odmoru, posle kojeg će "prelomiti" i doneti definitivnu odluku da li će nastupati za reprezentaciju na Eurobasketu u Turskoj.

Igre supertalentovanog Somborca oduševljavale su navijače cele sezone i stavile Denveru do znanja kakvog bisera ima u svojim redovima. Nekadašnjem igraču Mega Leksa to je bila druga godina u Koloradu, gde je pretprošlog leta stigao kao 41. "pik".

Gostujući na Fakultetu za sport Univerziteta Union "Nikola Tesla", Jokićev menadžer Miodrag Ražnatović otkrio je interesantnu pozadinu NBA drafta 2014. i "taktike" kojom je ubrzao timove da konkretno pokažu da su zainteresovani za srpskog vunderkinda.

"Igrači koji nisu 'izlazno' godište imaju mogućnost da se povuku sa drafta 20 dana ranije, čime dobijate pravo da se prijavite i sledeće godine. Ako se ne povučete, onda je to u svakom slučaju za vas poslednji draft", počeo je Ražnatović priču studentima.

"Naša praksa u agenciji Beobasket je da u takvim situacijama ne rizikujemo sa igračima koji su došli do određenog nivoa, već želimo da budemo sigurni, a to znači da je želja da, poslednjeg dana kada možemo da povučemo prijavu, imamo konkretnu garanciju da će igrač biti draftovan i pod kojim brojem. Ako toga nema, onda se igrač povlači sa drafta".

Poslednjeg dana za povlačenje sa drafta 2014, Jokić nije imao garancije nijednog NBA tima, pa ni Denvera.

"Na tom draftu su svi simpatisali Nikolu i svi su bili veoma zainteresovani, ali niko nije hteo da pruži garancije i nisam smeo da rizikujem. Svanuo je poslednji dan u kojem možete da povučete prijavu, a rok za to bio je 17 časova po ovdašnjem, odnosno 11 po njujorškom vremenu. Tada sam rešio da izazovem određene reakcije, samo da bi ih video", rekao je Ražnatović.

Kao sredstvo za to, srpski menadžer iskoristio je Twitter.

"Napisao sam 'tvit' da se Jokić povlači sa drafta i to je bilo prvo što sam uradio. U Americi su se potom probudili oko tri, četiri popodne po ovdašnjem vremenu i nastala je panika i pozivi da to ne uradimo, odnosno da Nikolu ne povučemo. Odgovarao sam da ćemo mi to sigurno da uradimo, ostajao sam tvrd i rekao da ću promeniti mišljenje samo ako neko da garanciju"

Epilog je poznat. Denver je bio najkonkretniji i to mu se i isplatilo.

"Denver se javio i pružio garanciju da će ga odabrati pod brojem 41. i to se i dogodilo, a moje pismo o povlačenju nikada nije bilo poslato".

Zaokruživši priču, Ražnatović je istakao da sličan manevar ne bi bio moguć da je Jokić rođen nekoliko godina ili decenija ranije.

"Da je on 1975. godište, a ne 1995. i da je trebalo da izađe na draft 1994, a ne 2014, to ne bi bilo moguće, jer ne bih imao Twitter, kao svoju oglasnu mrežu. Porukom od 140 karaktera, za dva minuta, poslao sam poruku NBA timovima i novinarima i prilično sam zahvalan što je neko smislio Twitter, jer je doneo dosta dobrog u tom profesionalnom smislu".

Jokić je posle tog drafta proveo još godinu u Mega Leksu, a potom se odselio u SAD 2015. Prošle sezone je eksplodirao i završio je sa prosečnim učinkom od 16,7 poena i 8,4 skoka po meču, uz 4,9 asistencija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC