• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama u Moskvi, "majstorica" odlučuje evroligaša!

Autor mondo.rs

CSKA je ekspresno obavio posao u polufinalu VTB lige, ali je druga serija otišla u peti meč iako je Zenit imao 2:0 posle dva susreta u Sankt Peterburgu. U nedelju ćemo saznati ko će u Evroligu pored Moskovljana.

Branilac titule u VTB ligi, (1) CSKA Moskve, završio je posao u polufinalnoj seriji sa (4) Lukomotivom Kubanj u tri meča - 101:95, 84:71, 74:66.

U drugoj seriji igraće se peti meč, majstorica!

Sateran uza zid, (3) Himki je večeras u četvrtoj i dramatičnoj utakmici izborio tesnu pobedu nad (2) Zenitom od 73:71 (19:28, 19:5, 12:20, 23:18) i zakazao odlučujući duel koji će biti odigran u Sankt Peterburgu.

Ujedno, momci uz Moskovske regije uspeli su u borbi za finale, a to znači i učešće u Evroligi naredne sezone, da drugi put uzastopno pobede Zenit i to nakon što su bili u seriji od četiri poraza ove sezone od svetlo plavih.

Zenit je Himki pobedio u oba ligaška meča u VTB ligi i poveo 2:0 u seriji najavljujući "ekspresno" finale sa CSKA, ali su se tada probudili momci trenera Duška Ivanovića i pobedama od 97:73 preksinoć i 73:71 večeras produžili seriju do maksimuma.

himki
Izvor: YouTube



Meč koji će odlučiti finalistu, kao i učesnika Evrolige iz Rusije, pored vlasnika "A" licence - CSKA Moskve, zakazan je za nedelju popodne u 14.30.

Najplaćeniji košarkaš Evrope, Aleksej Šved, prikazao je magičnu partiju i za 28 minuta na parketu ubacio 33 pšoena uz šut iz igre 8/20, a imao je i dva skoka, dve asistencije, dve ukradene i četiri izgubljene lopte. Zanimljivo, sudijska trojka iz Slovenije i Hrvatske (Pukl, Javor, Hordov) dosudila je deset prekršaja nad Švedom, pored kojeg je dvocifren bio samo još Vjačeslav Zajcev sa 12 poena. Jegor Vjalcev ubacio je devet, koliko je imao i Marko Todorović, uz još osam skokova, ali i pet ličnih grešaka.

U redovima ekipe koju s klupe predvodi legendarni ruski košarkaš Vasilij Karašjov istakao se njegov sin, Sergej, sa 22 poena za 34 minuta u igri, ali i sedam skokova i pet asistencija, a solidnu igru pružio je Stefan Marković koji je uprkos šutu od 3/14 iz igre stigao do deset poena, uz sedam skokova, tri asistencije, ali i pet ličnih grešaka.

Janis Tima postigao je takođe deset poena.

Zenit je imao 12 poena prednosti u prvoj četvrtini, ali je već od sredine druge deonice počela rezultatska "klackalica". Konkretno, u četvrtoj četvrtini niko nije imao prednost veću od tri poena, viđene su četiri promene vođstva i još dva izjednačenja, a poslednji pokušaj Arona Vajta da dvojkom uz zvuk sirene odvede meč u prodžuetak završio je na obruču.

Pre toga, Robi Hamel ubacio je jedno slobodno bacanje na osam sekundi pre kraja i obezbedio Himkiju dva poena prednosti pred poslednji napad gostujućeg tima, tako da se može reći da je domaćin imao i sreće.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC