• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marković i Zenit bez Evrolige, tamo će Himki!

Autor mondo.rs

U "majstorici" polufinala VTB lige košarkaši Himkija savladali Zenit, na njihovom parketu, i tako došli do borbe za trofej sa CSKA iz Moskve, ali i do učešća u narednoj sezoni Evrolige.


Veliki preokret u seriji za finale i Evroligu!

Ekipa Duška Ivanovića gubila je posle prva dva meča polufinalne serije od Zenita 2:0, ali je potom upisala dva trijumfa na domaćem parketu, pa još jedan u gostima u "majstorici" koja je odlučivala o ekipi koja će se za trofej VTB lige boriti sa CSKA iz Moskve.

Takođe, veliki ulog je bilo i učešće u Evroligi, pa će tako to biti Himki, bez obzira na rezultat finalnog susreta protiv ekipe koja ima "A" licencu.


Sve vreme smo gledali neizvestan meč u kom nijedna ekipa nije uspevala da se "odlepi" na veću prednost, a dva loša napada Zenita i ukradene lopte Himkija prelomile su meč.

Uzaludno je bilo i što je Stefan Marković pogodio trojku, i smanjio na dva razlike, pošto sudije nisu dobro videle kada je Aleksej Šved bio u autu u trenutku kada je primio loptu, a umesto lopte za Zenit pokazano je da je "Pefi" napravio faul što je Rus kaznio slobodnim bacanjima.

Himki se tako posle godinu dana pauze vraća u Evroligu, dok će Zenit u Evrokup.

ZENIT - HIMKI 84:90 (22:23, 13:16, 22:21, 27:30)

Srpski košarkaš, koji se brzo vratio na teren posle manje povrede, postigao je devet poena i imao četiri skoka uz sedam asistencija, a dobar doprinos sa klupe dalu su Lendri sa 15 i Karasev sa 14, dok su dvocifreni bili još Tima sa 13, Tulson sa 12 i Valijev sa 10 poena.

Ali, ekipa je šutirala "jezivih" 35% za dva poena - 15 od 42.

Na drugoj strani Himki je imao 61% iz igre, a nadaleko najefikasniji bio je i najskuplji igrač ekipe Aleksej Šved sa 28 poena kome su pomogli Rouland sa 19 i Hamel sa 14 poena.

Finalna serija igra se takođe na tri pobede.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC