• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Partizan na F4 - realnost ili šala?

Prvak Srbije u četvrtfinalu Evrolige se sastaje sa renomiranim španskim timom, koji osim Kupa Saporte iz 1996. nema puno važnih trofeja u vitrinama.

 EL: Partizan na F4 - realnost ili šala? Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana u utorak od 20.30 časova gostuju Taukeramici u prvom meču četvrtfinala Evrolige, jednom od moguća tri "meča decenije" za šestostrukog uzastopnog prvaka države.

Kalendar je hteo da se utakmica koja će umnogome odrediti dalji tok plej-of serije igra 1. aprila, na dan koji se u nekim zemljama zapadnog sveta naziva "Danom budala", dok ga mi zovemo "Danom šale".

Kada je Evroliga počela, sredinom oktobra, bilo je prilično budalasto i veoma hrabro prognozirati kako će se crno-beli posle punih deset godina opet naći na korak od Fajnal fora.

Oni su ipak uspeli, a da li je to i konačni domet, ili će u narednim danima pasti još jedan div evropske košarke - pitanje je prvenstveno za trenera ekipe Duška Vujoševića.

"Uspeh je apsolutno već postignut. Oni su po kvalitetu ispred nas i uz to imaju prednost domaćeg terena. Ono što smo uradili apsolutno nas ne postavlja u alibi situaciju, da se ne borimo i ne damo sve od sebe. Ambicije su nam porasle i pokušaćemo da damo najbolje što možemo, da odigramo angažovanije, borbeno i posvećeno timu", rekao je Vujošević agenciji Beta pred odlazak u Vitoriju, u ponedeljak pre podne.

Taukeramika važi za jedan od timova koji igraju odlično na svom terenu, dok Partizan na gostovanjima ima skroman skor 3-7.

U Vitoriji je ove sezone slavio jedino moskovski CSKA, a od preostalih devet rivala, samo su se Lijetuvos Ritas (84:87) i Olimpijakos (64:75) izvukli sa manje od 15 poena razlike! Ostale je TAU pobeđivao u proseku sa 19,1 razlike.


"Nikoga ne poštujemo apriori. Svi, pa i najbolji timovi, imaju svoje mane, a mi imamo svoje kvalitete. Drago mi je što smo igrama i rezultatima vratili interes naroda za košarku. Probaćemo da opravdamo njihova očekivanja", obećao je Vujošević.

Dušan Kecman, jedan od najboljih igrača Partizana ove sezone, Taukeramiku smatra odličnim timom, sa dobrim igračima, trenerom i prednošću domaćeg terena, što je čini favoritom.

"Mi smo ipak u dobrom položaju. Potpuno smo opušteni, nemamo pritisak. Od njih se očekuje da urade nešto veliko i plasiraju se na Fajnal for, a mi smo u istoj situaciji kao pred Top 16. Samo treba da damo sve od sebe i ako odigramo kao protiv Panatinaikosa, možda načinimo još jedno iznenađenje",
rekao je Kecman.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirza Teletović izjavio je za sajt Evrolige da nije očekivao Partizan u četvrtfinalu i da sam taj plasman predstavlja stvar za poštovanje.

"Partizan je zaslužio da bude ovde, a zaslužio je i naše poštovanje. To je mlad tim, sa talentovanim igračima željnim pobeda. Imaju i dobrog trenera, što ih čini opasnom ekipom", izjavio je Teletović.

On je dodao da TAU "mora da iskoristi" prednost domaćeg terena tako što će dobiti prvu utakmicu.

"Mnogo zavisi od toga", jasan je Teletović.

TAUKERAMIKA: 5. Pablo PRIĐONI (Argentina), 8. Igor RAKOČEVIĆ (Srbija), 9. Serhi VIDAL, 10. Zoran PLANINIĆ (Hrvatska), 11. Lučo ERNANDEZ, 12. Mirza TELETOVIĆ (BiH), 13. Simas JASAITIS (Litvanija), 15. Džejms SINGLTON (SAD), 21. Tijago SPLITER (Brazil), 33. Pit MIKEL (SAD), 45. Vil MEKDONALD (SAD).

TRENER: Neven SPAHIJA.

PARTIZAN IGOKEA:
4. Milt PALASIO (Belize), 5. Milenko TEPIĆ, 7. Dušan KECMAN, 10. Dejan BOROVNJAK, 11. Uroš TRIPKOVIĆ, 12. Novica VELIČKOVIĆ, 14. Nikola PEKOVIĆ (Crna Gora), 15. Čedomir VITKOVAC, 17. Marko ĐURKOVIĆ, 20. Petar BOŽIĆ, 21. Strahinja MILOŠEVIĆ, 33. Slavko VRANEŠ.

TRENER: Duško VUJOŠEVIĆ.

SATNICA ČETVRTFINALA (utorak):


MOSKVA:
CSKA - Olimpijakos (18.15 časova)
TEL AVIV: Makabi - Barselona (19.50)
SIJENA: Montepaski - Fenerbahče Ulker (20.30)
VITORIJA: Taukeramika - Partizan Igokea (20.30)

Revanš susreti na programu su u četvrtak, 3. aprila, a eventualne "majstorice" 9. ili 10. aprila.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC