• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A, smijali su se Divcu...

Autor mondo.rs

Kada je u februaru trejdovao prvu zvijezdu tima u Nju Orleans, Vlade Divac bio je meta podsmjeha, čak su predviđali da će od Kingsa napraviti najgori tim lige. Kako vrijeme ide...

 Vlade Divac Sakramento Kingsa Izvor: MN PRESS

Legendarni srpski košarkaš Vlade Divac, kao mlad i neiskusan NBA operativac, bio je meta podsmjeha sportske javnosti kada je tokom prethodnog Ol-star mečatrejdovao prvu zvijezdu tima, Demarkusa Kazinsa, u Nju Orleans Pelikanse.

Išlo je čak dotle da će Divac od Sakramento Kingsa napraviti najgori tim u ligi.

Ali, kako vrijeme ide, a generalni menadžer "kraljeva" vuče potez po potez, sve je realnije da će se na kraju ispostaviti tačnom ona "ko se poslednji smije, najslađe se smije".

Divac je u raznim trejdovima obezbijedio Sakramentu tri prava izbora u prvom i jedan u drugom krugu drafta ovog ljeta i potrošio ih je na Darona Foksa (5. pik, plej, Kentaki), Džastina Džeksona (15. pik, bek/krilo, Sjeverna Karolina), Harija Džajlsa (20. pik, krilni centar, Djuk) i Frenka Mejsona (34. pik, plej, Kanzas).

Kada je završio sa selekcijom studenata u Bruklinu, Divac se okrenuo neiskorišćenim pikovima kojih Sakramento ima podosta i procijenio da je vrijeme da srpski as, Bogdan Bogdanović (24, bek) potpiše trogodišnji, 36.000.000 dolara vrijedan ugovor, najveći u istoriji lige za jednog "rukija".

Potom, bivši predsjednik OKS posvetio se pregovorima sa slobodnim agentima i maltene u jednom danu doveo dvojicu veterana, ali i dokazanih NBA košarkaša, koji su u svakom timu bilježili značajne statistike i imali pozitivan uticaj na igru.

Mladom timu mladog trenera Dejva Jergera, neophodno iskustvo pružiće 36-godišnji krilni centar, Zak Rendolf i pet godina mlađi plejmejker, Džordž Hil.

Rendolf igra NBA od 2001. i prošle sezone imao je prosek od 14,1 poena i 8,2 skoka, ali je posle osam odličnih sezona odlučio da napusti Memfis Grizlise i potpiše jak ugovor za veterana - 24 miliona dolara na dve godine.

Hil, koji je poslje pet godina u Indijana Pejsersima prošle sezone sa uspehom igrao za Jutu Džez i bilježio prosječno 16,9 poena uz 4,2 asistencije i 3,4 skoka, potpisao je ugovor vrijedan 57 miliona dolara na tri sezone.

Kakav je uticaj Hil imao na igru "džezera" govori podatak da su oni upisali skor 33-16 kada je bio zdrav i 18-15 kada nije mogao da igra zbog povrede.

S ova dva ugovora, Kingsi su napunili "selari kep" za narednu sezonu koji iznosi nešto manje od 100 miliona dolara (preko toga, timovi plaćaju taksu na luksuz). Govorilo se da bi Divac mogao da dovede i Ota Portera iz Vašington Vizardsa, ali pošto je cijena tog košarkaša negde oko 25 miliona dolara za sezonu, to je sada malo vjerovatno.

Ono što jeste verovatno je da će Kingsi igrati košarku po principu toplo-hladno, jer talenta i potencijala imaju na pretek, a iskustvo i kontinuitet tek bi trebalo da steknu.

Bekovsku liniju čine Džord Hil, Bogdan Bogdanović, Daron Foks, Badi Hild, Taj Loson, Frenk Mejson, Malači Ričardson i Garet Templ, na krilnim pozicijama tu su Džastin Džekson, Tajrik Evans i Hari Džajls, a unutrašnju liniju čine Zak Rendolf, Skal Labisije, Vili Koli-Štajn, Kosta Kufos i Jorgos Papajanis.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC