• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je jače od Ol-stara: Divac trejdovao Kazinsa!

Autor mondo.rs

Probudili smo se ranije zbog Ol-stara, ali smo naleteli pravo na NBA trejd sezone.

Probudili smo se ranije zbog Ol-stara, ali smo naleteli pravo na NBA trejd sezone.

I to veoma teško objašnjiv, ali možda generalni menadžeri znaju šta su želeli da postignu.

Uglavnom, dvojica ponajboljih centara na svetu, Entoni Dejvis i Demarkus Kazins, od sada će igrati u istom timu - Nju Orleans Pelikansima!

Boravak na Ol-star vikendu u Nju Orleansu, gde je prethodne noći postavljen novi rekord po broju ubačenih poena u mečevima Istoka i Zapada (Dejvis je proglašen za MVP-a utakmice), generalni menadžer Sakramento Kingsa, naš as Vlade Divac, konačno je postigao dogovor oko trejda hronično nezadovoljnog "Bugija" Kazinsa, ali ono što čudi je:

a) ime franšize koja ga je uzela;
b) šta je i koga Divac dobio;

Pelikansi će u Sakramento poslati bekove Badija Hilda, Tajrika Evansa i Lengstona Galoveja, kao i pravo izbora u prvom i drugom krugu na narednom draftu, što bi zapravo mogao da bude pun pogodak, ako Kingsi budu pažljivo birali, jer se Nju Orleans nalazi na začelju konferencije i imaće pravo izbora među prvima.

Nezvanično, Sakramento je dobio zaštićen pik, odnosno neće moći da ga iskoristi 2017. godine ukoliko Nju Orleans bude imao pravo da bira prvi, drugi ili treći, što je malo verovatno.

S druge strane, Pelikansi su dobili jednog od najboljih igrača NBA lige, koji uzgred rečeno igra na poziciji na kojoj nastupa takođe jedan od najboljih igrača NBA lige. Dok najveći broj timova nema nijednog pristojnog centra, Nju Orleans će imati dvojicu vanserijskih visokih igrača.

Dobili su i krilnog košarkaša Omrija Kaspija.

Dejvis (23 godine, 211 centimetara) ove sezone beleži 27,7 poena, 11,9 skokova, 2,2 asistencije, 2,5 blokade i 1,3 ukradene lopte za 34,3 minuta po utakmici. Ruku na srce, on glatko može da igra i na poziciji "četiri", jer ima fantastičnu tehiku za igrača svoje visine.

Kazins (26 godina, 211 centimetara) ima učinak od 27,8 poena, 10,6 skokova, 4,8 asistencija, 1,3 blokade i 1,4 ukradene lopte za 31,9 minuta po utakmici. I on može da igra licem ka košu, trojke šutira sa 32,2 odsto uspešnosti i ne bi mu bio problem da odigra "četvorku", mada je verovatnije da će ga trener Alvin Džentri spuštati pod koš.

Neizostavan faktor u NBA ligi i trejdovima je i novac.

Pelikansi su već potpisali "maksimalu" sa Dejvisom, ugovor prema kojem će mu do 2021. godine pripadati 22,1, 23,8, 25,4, 27 i 28,7 miliona dolara po sezoni, što je jedan od najjačih ugovora u istoriji lige, a Kingsi su trejdovali Kazinsa nakon što se nedeljama govorilo i pisalo o tome da će kompletnu franšizu graditi oko njega i to tek nakon što potpišu petogodišnji ugovor težak ukupno 209 miliona dolara sa prvom zvezdom.

Ovim trejdom, Nju Orleans je nasledio i Kazinsov ugovor sa Sakramentom koji ističe 2018. godine i prema kojem će on ove sezone zaraditi 15,8, a sledeće 16,7 miliona evra. Da li će Nju Orleans moći da mu ponudi još jedan maksimalan ugovor, pored Dejvisovog? Jasno je šta bi to u poređenju sa "selari kepom" značilo i za plate ostatka tima i sve to ovaj trejd čini dodatno intrigantnim.

"Nisam siguran da bi ga Pelikansi uzeli da nisu ubeđeni da mogu da ga zadrže novim ugovorom", rekao je neimenovani izvor za ESPN mrežu.

Kazinsov agent Džarin Akana rekao je za ESPN da je Divac pogazio obećanja…

"Pričao sam često sa (vlasnikom Kingsa) Vivekom Ranadivom i (generalnim menadžerom) Vlade Divcem o Demarkusovoj budućnosti u Kingisma. Uveravali su me i Demarkusa da ga neće trejdovati i da su posvećeni njemu dugoročno. Zapravo, postoji zvanična izjava u kojoj Vlade kaže isto", rekao je Akana.

Nju Orleans se za Kazinsa odlučio nakon što su propali napori da u grad dovedu zvezdu Indijana Pejsersa, Pola Džordža, koji bi kao igrač na spoljnim pozicijama delovao kao savršen "par" sa Dejvisom.

Ali, sam Dejvis je egzaltiran posle trejda…

"Ovo je bio neverovatan vikend. MVP Ol-stara i sada imamo Bugija. Ne može bolje od ovoga", izjavio je Dejvis za ESPN.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC