• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zvezda pala, Olimpija ide na F4

Zvezda nije uspela da obezbedi plasman na završni turnir NLB lige, pošto je u ključnom, trećem meču u Beogradu pretrpela težak poraz od Olimpije.

 NLB: Zvezda pala, Olimpija ide na F4 Izvor: MONDO

Slovenački tim slavio je sa ubedljivih 97:74 (19:17, 29:21, 23:14, 28:22) i četvrtfinalnu seriju okončao ukupnim trijumfom 2:1.

Ekipa Aleksandra Džikića tako će, kao poslednji učesnik, u polufinalnom duelu koplja ukrstiti sa partizanom, koji brani titulu u NLB ligi. U drugom polufinalu sastaće se Zadar i Hemofarm.

Domaćini su na startu poveli 7:2, ali je Olimpija do kraja prve četvrtine uspela da preuzme vođstvo. Svesni značaja meča, crveno-beli su pojačali igru i za tri minuta anulirali prednost gostiju (25:25).

Ipak, raspoložena ekipa trenera Aleksandra Džikića, predvođena odličnim Jasminom Hukićem, u nastavku je preuzela konce igre. Zvezda je pokušavala da drži priključak, ali loša igra pod koševima, uz nedovoljno spremnog vođu, Tadiju Dragićevića (jedan poen za 13 minuta), nije mogla da parira slovenačkom timu.

Ulaskom Vujadina Subotića, koji je vezao devet poena, Zvezda je uspela da smanji na sedam razlike, ali su gosti do poluvremena opet "dodali gas" i uz trojku Dragića uz zvuk sirene, na odmor otišli sa deset poena viška (48:38).

Prema scenariju drugog meča u Ljubljani, Olimpija je u drugom poluvremenu nastavila furiozno i već u 25. minutu stigla je do velikih 17 poena razlike (59:42), kada je postalo jasno da će crveno-beli morati da se oproste od završnog turnira NLB lige.

Anemična i nepovezana igra Zvezde izazvala je i negativnu reakciju navijača, kojih se oko 3.000 okupilo u "Pioniru". Motivisana Olimpija, na drugoj strani, nije posustajala već je i dalje nemilosrdno punila koš protivnika, a budući da je Zvezda igrala gotovo bez odbrane, gostima nije bilo teško da u 35. minutu stignu i na "plus 26" (85:59). Do kraja meča crveno-beli su za nijansu ublažili katastrofu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Jasmin Hukić i Roni Tejlor sa po 19 poena, dok je najbolji igrač meča bio Goran Dragić sa 18 pogodaka, sedam skokova i pet asistencija.

U timu Zvezde Vujadin Subotić je upisao 18, Omar Kuk 15 poena, Marko Lekić dodao je 10, dok je kapiten Tadija Dragićević duel okonačo sa samo osam pogodaka.

Finalni turnir NLB lige igraće se od 25. do 27. aprila, a organizator će biti poznat u narednih nekoliko dana.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC