• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" na Kopaoniku: "Ulazimo u radnu atmosferu"

Autor mondo.rs

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević i njegovi izabranici od ove nedelje na Kopaoniku. "Vidi se ozbiljnost na treninzima, što je jako pozitivno", poručuje on.

 Pripreme reprezentacije Srbije na Kopaoniku 2017 Izvor: MN PRESS

Nako uvodnih treninga u hali "Aleksandar Nikolić" - prava Kopaonik.

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je ove nedelju ujutru na Kopaonik, gde nastavlja pripreme za septembarski Eurobasket. Kako se navodi na sajtu Košarkaškog saveza Srbije (KSS) izabranici Aleksandra Đorđevića tamo će boraviti do 6. avgusta.

U tom periodu naši najbolji košarkaši odigraće i prvi kontrolni meč.

Rival će biti univerzitetska, odnosno "B" selekcija Srbije, koja je ovih dana bila u "žiži javnosti" zbog mnogobrojnih otkaza košarkaša, a taj meč zakazan je za 2. avgust u Kraljevu.

"Krenuli smo sa laganim uvodom u ova tri dana u Beogradu i od sutra u stvari počinju prave pripreme. Iz atmosfere odmora ulazimo u radnu atmosferu. Na Kopaoniku ćemo provesti dve nedelje koje smo detaljno isplanirali da bi sproveli naš zacrtani program", kazao je "Sale Nacionale" i dodao da posle meča sa "B" selekcijom Srbije sledi "Trofej Beograda", a potom turniri u Hamburgu i Atini, dok će poslednji dani pred Šampionat biti sprovedeni u glavnom gradu.

Anketa

Ko će osvojiti Eurobasket?

  • Srbija

    77.05% (94)

  • Španija

    14.75% (18)

  • Francuska

    2.46% (3)

  • Grčka

    2.46% (3)

  • Litvanija

    0.82% (1)

  • Turska

    0.82% (1)

  • Italija

    0% (0)

  • Rusija

    0% (0)

  • Crna Gora

    0% (0)

  • Neko deseti

    1.64% (2)

Ko će osvojiti Eurobasket?

Rezultati


"Ulazimo postepeno u ritam treninga, bez prevelikog fizičkog napora, da bi se postepeno uveli u pun trenažni proces. Vidi se ozbiljnost na treninzima, što je jako pozitivno. Momci znaju šta nas čeka, već dugo smo zajedno i znamo naše ciljeve", kazao je selektor pred put na Kopaonik.

Đorđevića raduje i zdravstveni bilten pošto u uvodnim treninzima nije došlo do novih povreda. Jedino će Bogdan Bogdanović ostati koji dan duže u Beogradu kako bi završio terapiju, dok se Dragan Milosavljević, vraća iz teške povrede i polako ulazi u prepoznatljivu fizičku snagu.

Izvor: MN PRESS


Što se tiče ciljeva "orlova" - Đorđević je još jednom ponovio ono što je rekao i na konferenciji za medije na kojoj je obelodanio spisak igrača na koje računa za Eurobasket.


"Ambicije su uvek visoke, ciljevi su vezani za osvajanje medalja, a najveći cilj je uvek zlato. Što se tiče naše grupe, svakako je Turska jedan od favorita. Oni uvek osvajaju medalje kada su domaćini prvenstva, siguran sam da će i ovog puta biti među pretendentima za odličja. Takođe, imaju pozitivan košarkaški ambijent koji se stvorio u Istanbulu. Druge ekipe iz grupe, respektujemo, ali nikoga se ne bojimo", kazao je on i zaključio:

"Mislim da rivali iz grupe moraju da vode više računa o nama, a mi pristupamo svakom protivniku sa respektom i ozbiljnošću".

Evropsko prvenstvo u košarci održaće se od 31. avgusta do 17. septembra i to u četiri države - Rumuniji, Finskoj, Turskoj i Izraelu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC