• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Ukrajina u trci za osminu finala

Autor mondo.rs

Prva pobeda Ukrajinaca, drugi uzastopni poraz Gruzije na Eurobasketu!

Reprezentacija Ukrajine zabeležila je prvu pobedu u B grupi Evropskog prvenstva, koja se igra u Tel Avivu, dok je Gruzija drugi dan zaredom priredila neprijatno iznenađenje svojim pristalicama.

Gruzijci su nakon početnog trijumfa nad Litvanijom izgubili od Nemačke, a zatim i u nedelju od Ukrajine, čime su ozbiljno doveli u pitanje plasman u osminu finala.

Ukrajina je vodila gotovo svih 40 minuta i zasluženo slavila, rezultatom 88:81 (21:20, 30:18, 16:25, 21:18)!

Obe selekcije imaju skor 1-2, a mogao bi da im se priključi domaćin Izrael (0-2), ako u večernjem terminu pobedi Nemačku (2-0).

Derbi 3. kola od 17.30 igraju Litvanija (1-1) i Italija (2-0).

Najbolji u redovima Ukrajine bio je plejmejker Denis Lukašov (17p, 6sk, 11as, indeks korisnosti 31), a sjajno su odigrali i centar Artjom Pustovij (19p, 7sk, 3ukr, 2blk) i krilo Vjačeslav Bobrov (13p, 5sk).

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Oleksandr Lipovij postigao je 15 od svojih 17 poena (tri trojke) već u prvom poluvremenu, koje je Ukrajina dobila 51:38.

Selektoru Gruzije Ilijasu Zurosu ostaje da se zamisli zašto je njegova ekipa opet odigrala dekoncentrisano i bez energije na početku meča, kada je bilo 8:0 za Ukrajinu.

Pačulija, Šengelija i drugovi trgli su se tek posle "minus 14 (42:56) u 22. minutu, pa su šest minuta kasnije trojkom Cincadzea prišli na 59:62 i tako sebi dali šansu da nadoknade propušteno. Međutim, previše su grešili, posebno u poslednjim minutima, kada su pri rezultatu 71:75 i 71:77 izgubili loptu u tri napada zaredom.

Pokušali su da se vrate trojkama "iz očaja" Sanadzea i Markoišvilija, ali Pustovij je 43 sekunde pre kraja pogodio "sa kapice" (78:84), a Konijev i Bobrov sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja stavili tačku na ovaj meč.

Zaza Pačulija i Giorgi Šermadini ubacili su po 17 poena, a Tornike Šengelija 16, uz pet skokova, sedam asistencija i čak šest izgubljenih lopti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC