• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Novak pomagao košarkašima: "Hvala mu do neba"

Autor mondo.rs

"Odmah se uključio", otkrio je Stefan Jović.

 I Novak pomagao košarkašima: "Hvala mu do neba" Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Leto 2017. pamtićemo po velikom uspehu reprezentacije Srbije na Eurobasketu, osvajanju srebra, kao i po ogromnim problemima sa povredama i prinudnim otkazima.

Posle niza odustajanja igrača iz zdravstvenih razloga, selektor Aleksandar Đorđević odveo je reprezentaciju u Istanbul i na Evropskom prvenstvu dobijao nove brige, iz istih razloga.

Branko Lazić završnicu turnira odgledao je u opremi, ali sa klupe, jer je već u prvoj utakmici doživeo povredu butnog mišića. Nažalost, u finalu mu se na spisku povređenih pridružio i Stefan Jović, koji je stisnuo zube, pokušao da zaigra protiv Slovenaca, ali nije uspeo.

U takvoj situaciji, "orlovi" su dočekali kraj finala sa deset raspoloživih igrača.

"Da smo Lazić i ja igrali, imali bismo mnogo agresivniju odbranu, što nam je bilo potrebno za takvu utakmicu. To, prosto, nismo imali, a ja jednostavno nisam mogao da odgovorim na fizičku igru Dragića, koji je NBA igrač. Generalno, zbog toga mi je jedino krivo i eto... Bilo bi verovatno drugačije da smo bili zdravi", sa žaljenjem je u ponedeljak rekao Stefan Jović u beogradskom hotelu "Kraun plaza".

Uz isticanje da je ponosan zbog osvajanja medalja i čestitke Slovencima na "besprekornom turniru", prvi plejmejker reprezentacije govorio je i o pripremi za poslednji meč, u kojoj je imao i podršku Novaka Đokovića.

"Taj moj doskok i korak na Kurbanovoj nozi... To se uvek dešava od umora. Bez obzira na sve što smo probali, to me je i sprečilo u finalu", kaže Jović.

"Novak Đoković uključio se odmah i hvala mu do neba. Ljudi iz Beograda koji su bili u kontaktu sa medicinskim timom su čak i došli u Istanbul da se priključe rehabilitaciji. Uzimao sam sve te stvari na svoju odgovornost, ali je ipak svakim minutom bilo sve gore i gore".

Jović je otkrio koji mu je bio najteži momenat finala:

"Kad sam izašao iz igre i kad mi je Sale pružio ruku i rekao: 'To je to za danas'. Bilo mi je veoma teško", otkriva plejmejker.



Drugi na spisku povređenih bio je Branko Lazić, borbeni bek o kome je Đorđević pričao i posle finala, žaleći što nije mogao da sa njim čuva srpski koš od Gorana Dragića.

"Bilo je izuzetno teško, s obzirom na to da sam poslednje tri utakmice presedeo na klupi...", rekao je Lazić.

"Desila se ta povreda i nisam mogao da nastavim takmičenje i da dam doprinos. Prosto, desilo se to. Bilo je stvarno teško gledati sa strane i osećati nemoć da si tu, a da ne možeš da uradiš ništa... Mogao sam bar mali doprinos da dam u toj finalnoj utakmici i možda bi to bilo dovoljno za zlato, ali dobro...", uz uzdah dodaje iskusni bek.

Lazić priznaje da medalja jeste i velika satisfakcija i potvrda uspešnog leta.

"Kao što su rekli i selektor i saigrači - ovo je uspeh, ako se uzme u obzir sve kroz šta smo prošli ovog leta, koliko nas je bilo na startu i koliko nas je ostalo. Nismo osvojili zlato, sigurno da ambicije i dalje rastu, da pokušamo to da izborimo na nekom sledećem takmičenju i da konačno dođemo do zlata. Presrećan sam što smo uzeli medalju, ali eto ostaje taj žal što nisam mogao da pomognem, ali generalno je utisak veliko iskustvo i značiće mi za dalje...", završio je Lazić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC