• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: Koliko para, toliko muzike

Stevan Karadžić smatra da su rezultati Crvene zvezde još i solidni ako se uzme u obzir izuzetno loše finansijsko stanje u klubu.

 Karadžić: Koliko para, toliko muzike Izvor: MONDO

Navijači Crvene zvezde, ogorčeni debaklom u trećoj plej-of utakmici sa Olimpijom na oproštaju od Jadranske lige, ispratili su trenera Stevana Karadžića i upravu kluba glasnom porukom da napuste Mali Kalemegdan.

Trener crveno-belih, u razgovoru za "Novosti", priznaje da klub snosi odgovornost zbog nerealnih očekivanja, ali i ocenjuje da u ovakvoj finansijskoj situaciji i sa postojećim igračkim kadrom Zvezda objektivno nije mogla bolje.

"Navijači imaju pravo da se ljute, a naša je greška što češće ne pominjemo ciljeve u ovoj sezoni. Rekli smo dva puta i mislimo da je dovoljno. I ja sam zvezdaš, voleo bih da u svemu budemo prvi, ali ne dozvoljava nam finansijska situacija. Mnogo je novca potrošeno prethodnih godina, bez rezultata, sada ga više nema ni za ovaj neuporedivo jeftiniji tim. Znam da to ne interesuje navijače, ali takvo je činjenično stanje", naveo je trener Crvene zvezde.

Za razliku od pristalica crveno-belih, Karadžić je zadovoljan učinkom ekipe u dosadašnjem delu sezone.

"Svaka čast igračima na svemu što su postigli, i to neredovno plaćeni. Izborili smo četvrto mesto, ostavili iza sebe Olimpiju, Cibonu, FMP i Budućnost, obezbedili Evropu, što je i bio glavni cilj. Nadali smo se da ćemo s Jorovićem, uz oporavljene Aleksandrova i Miloševića i još jednog centra, moći da napadnemo i titulu. Jorović je otišao, za centra nije bilo novca, Mišanović je pušten zbog finansijskih razloga. Žao mi je, ali to je bio dobar potez", rekao je Karadžić.

On je dodao da razume navijače i da zna da im je teško da prihvate da je Partizan bolji, da im je obećavana evropska Zvezda, Evroliga, ali i podvukao da je situacija takva da klub jednostavno nema novca da napravi bolju ekipu od ove.

"Da možemo da dovedemo jedno krilo i jednog centra, ne bi bio nikakav problem da se ravnopravno nosimo s Partizanom i Hemofarmom u borbi za titulu. Nemamo novca ni za ovaj tim, da ne pričam o nekom jačem. Dobili smo informaciju da Zagreb daje Ciboni 1.200.000 evra za sledeću sezonu, Olimpija od Ljubljane dobija i više. Šta dobijaju Zvezda i Partizan od Beograda, iako su njegovi najbolji reprezenti u klupskim sportovima? Oslonjeni su na pomoć velikih državnih preduzeća, a naruku im ne ide ni politička situacija. Dok se ne izaberu njihovi direktori i upravni odbori, neće znati na čemu su sledeće sezone", rekao je Karadžić.

Što se tiče Superlige Srbije, strateg crveno-belih očekuje da njegov tim izbori plasman u Jadransku ligu i možda nešto više od toga, ako se, kako je rekao, ukaže prilika.

"Pre svega, moramo da osvežimo ekipu, pošto je evidentno da su Dragićević i Kuk potpuno potrošeni", istakao je Karadžić.

On je dodao da pojačanja, medjutim, neće biti. "Postoje dugovanja prema igračima, nema smisla dovoditi pojačanje kada nemate novca da platite tim koji je izneo celu sezonu".

Upitan kada očekuje da se ekipi priključe Nemanja Aleksandrov i Igor Milošević, Karadžić je rekao:

"Prognoza je da će se Nemanja uključiti u delove treninga za dve ili tri nedelje, ako sve bude kako treba. Možda bi u maju mogao da bude solidno spreman za igru, slična situacija je i s Miloševićem".

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC