• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dule odabrao "zmajeve": Stvoriti stabilan sistem!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Prvu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje će 2019. godine biti održano u Kini, BiH će odigrati 24. novembra u Sarajevu protiv selekcije Rusije.

 Duško Vujošević spisak košarkaša zmajevi za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019 Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević objavio je širi spisak igrača za kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Na spisku selektora Vujoševića nalaze se sljedeća 24 imena: Amar Gegić (Bajern Minhen), Adi Zahiragić, Darko Talić (Kakanj), Nemanja Gordić (Budućnost), Sani Čampara (Palensije), Džanan Musa, Andrija Stipanović (Cedevita), Edin Atić (AEK), Almir Hasandić, Nedžad Muratović (Sloboda), Nikola Gajić, Stefan Glogovac (Igokea), Adin Vrabac (Tenerife), Aleksandar Lazić (Mega Bemax), Milan Milošević (Promiteas Patras), Nedim Buza (Ostende), Obrad Tomić (Partizan), Draško Albijanić (Lovćen), Markus Lončar (Široki), Ismet Sejfić (Jasberenj KSE), Elmedin Kikanović (Monako), Emir Sulejmanović, Njegoš Sikiraš (Fuenlabrada) i Miralem Halilović (Orlean).

Iz KS BiH navode da spisak nije konačan i da postoji velika vjerovatnoća da bude proširen.

Stručni štab bh. reprezentacije, na čelu sa selektorom Vujoševićem, očekuje da se kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo što bolje iskoriste u cilju stvaranja stabilnog sistema, individualnog napretka igrača i povratka kulta reprezentacije.

"Takođe, stručni štab na čelu sa selektorom Vujoševićem od igrača koji se ljetos iz objektivnih razloga nisu odazvali pozivu u reprezentaciju, a sada su potvrdili dolazak, očekuje da će pokazati volju i maksimalno angažovanje, da neće poremetiti atmosferu u državnom timu, te da će svojim radom i iskustvom doprinijeti ostvarenju ciljeva", kažu iz KS BiH.

Prvu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo BiH će odigrati 24. novembra u Sarajevu protiv selekcije Rusije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC