• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dule: Moj zavičaj je Jugoslavija, a Nurkićev BiH!

Autor mondo.ba

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević, gostujući na N1 televiziji, poručio da će pokušati da vrati Jusufa Nurkića u bh. tim, a da Mirzi Teletoviću treba prirediti oproštaj od reprezentacije.

Duško Vujošević prilikom gostovanja na N1, odgovarao je na brojna pitanja novinara ove televizije, a osim provokativnih političkih tema, koje je pokušao da izbjegne, najviše je pričao o reprezentaciji BiH.

Dolaskom iskusnog stručnjaka, uprkos otkazu brojnih igrača koji nastupaju u NBA ligi i Evroligi, odnosno košarkaša iz najjačih evropskih liga, BiH je uspjela proći pretkvalifikacije i nastaviti put ka Svjetskom prvenstvu 2019. godine.

"Kada sam došao u Bosnu i Hercegovinu, smatrao sam da će moje prisustvo značiti svima koji vole košarku. Ali, otkazali su mnogo igrači. Došao sam u poziciju da je suludo ostati, ali preostali igrači su počeli da rade sa takvom strašću, sa ogromnom željom, podmladili su me i probudili strast koju sam imao dok sam bio u Partizanu. Zavoljeli su me, kao i ja njih i neću da ih ostavim", poručio je crnogorski stručnjak.

"Zmajevi" su u podmlađenom sastavu prebrodili pretkvalifikacije, a sada slijede kvalifikacije i takmičenje u grupi sa Rusijom, Francuskom i Belgijom.

"U kvalifikacijama ne možemo puno očekivati, nego pokušati izgraditi tim. Rivali su daleko kvalitetniji od nas, ali ne dobija vreća para, nego onaj tim koji je na parketu bolji, koji više želi pobjedu", rekao je Vujošević.

Na pitanje da li će NBA igrači Jusuf Nurkić i Mirza Teletović ponovo zaigrati u dresu BiH, selektor je odgovorio:

"Igrači koji igraju u Evropi će igrati, dok NBA ne dozvoljava svojim igračima da nastupaju. Ali, Teletović je mnogo dao ovoj reprezentaciji i treba mu prirediti oproštajnu utakmicu. Sa Nurkićem mora da se vidi i raščisti sve, ali prvo on sam sa sobom. Ne želim da on nikog čašćava svojim prisustvom. Pričaćemo s njim. Želim da on bude dio tima. Iako nije momenat da on učestvuje u kvalifikacijama, ali treba da dođe kada bude mogao. Treba prestati sa kritikama i ne treba nikome zatvarati vrata", poručio je Vujošević.

Za kraj je iskoristio jednu poslovicu.

"Svaki čovjek ima obavezu prema svom zavičaju, a moj zavičaj je Jugoslavija. Nurkićev je Bosna i Hercegovina", zaključio je selektor BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC