• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROLIGA: Viktorija za put u Vitoriju!

Rimska boginja pobede Viktorija gledaće i drugi košarkaški rat ekipa Partizana i TAU Keramike, koji je u Srbiji dobio i predznak "mitski".

 EVROLIGA: Viktorija za put u Vitoriju! Izvor: MONDO

Ko će zaslužiti njenu naklonost kada borbe u "Pioniru" počnu u četvrtak, u 20 časova?

Kao i u svakom drugom ratu, pa i sportskom, za pobedu je potrebna mudrost, znanje i - hrabrost. A, nju treba zaslužiti da bi se četvrtfinale Evrolige 10. aprila "vratilo" u Vitoriju na "majstoricu".

TAU Keramika je dobila prvu bitku u utorak uveče (74:66), poveo sa 1:0 u trci "ko prvi do dva", ali nije dobio rat!

"Realno, manje su šanse da odemo, nego da ne odemo na "Fajnal For". Moramo da idemo korak po korak. Ja bih najviše voleo da, na kraju, umorni odemo u Madrid na završni turnir Evrolige", izjavio je u sredu popodne Duško Vujošević, koji se sa ostatkom ekipe vratio iz Španije tog jutra!

"Imali smo izuzetno neprijatnu epizodu na aerodromu u Vitoriji, kada su naš čarter let zadržali sat i 20 minuta, a kao razloge naveli proceduralne stvari oko kojih nikada do sada nije bilo problema. U Beograd smo stigli u pet ujutru. Ne navodim ovo kao alibi za eventualni neuspeh, već zbog toga što mislim da je zadržavanje bilo instruirano"
, procenio je trener srpskog šampiona.

Bilo kako bilo, ekipu Partizana u četvrtak, pred 7.000 glasnih grla, očekuje poslednji evropski meč u Beogradu ove sezone. Bez obzira na ishod...

"I u prvom meču razlog loše igre oba tima bila je ogromna psihološka opterećenost. Mi taj pritisak nismo uspeli da pretočimo u stvari sa kojima se dobija meč. Nismo trčali, gubili smo lopte, promašivali penale i zicere. U tom smislu, meč u "Pioniru" biće još teži, jer se rival oslobodio te vrste pritiska i očekujem da odigra bolje nego u utorak"
, vaga Vujošević.

"Sa druge strane, mi ćemo imati podršku publike, od koje očekujem da nas, kao i do sada, vodi ka pobedi svih 40 minuta. Moramo da budemo bolji, angažovaniji, vredniji nego u prvom meču, da bismo se vratili u Vitoriju. A, onda ćemo imati jedno iskustvo više, kako da odigramo tamo", priželjkuje novi "čarter" trener najmlađe ekipe među osam "aždaja" u završnici Evrolige.

Može li pritisak košarkaške euforije, koja je zahvatila Srbiju, da poremeti mir u ekipi? Može.

A, sme li?

"Bavimo se takvim poslom da naš kvalitet mora da bude i staloženost u ovakvim situacijama. Svaki javni nastup donosi pritisak, a hrabrost je ostati uspravan u tom trenutku", podseća Vujošević, koji dodaje da pritisak na igrače opada zbog činjenice da oni "ne mogu sebi da zamere na dosadašnjim rezultatima i da nemaju šta da nadoknađuju u ovom meču".

U ovom meču odlučiće sitnice između dve ekipe, koje sa strane gledano, podsećaju na kornjaču i zeca.

"Ona ekipa koja kontroliše ritam utakmice, obično i pobeđuje. Španci igraju u tom "španskom ritmu", vole brzu košarku, a potencijal ekipe, fizičke predispozicije i broj igrača u rotaciji im dozvoljavaju da gaje takvu igru. To nikako ne znači da protiv njih ne treba trčati, ne treba odigrati kontranapad... To znači samo da sopstvenim rešenjima u napadu, nerezonskim šutevima, izgubljenim loptama i sličnim greškama ne smemo da ih uvedemo u ritam koji priželjkuju
", podvlači Vujošević.

U basni je kornjača pobedila zeca.

Parovi revanš mečeva četvrtfinala Evrolige:

Fenerbahče Ulker - Montepaski Sijena 0:1 (19.15)

Olimpijakos - CSKA Moskva 1:0 (19.45)

Partizan Igokea - TAU Keramika 0:1 (20.00)

Barselona - Makabi 0:1 (20.45)

*napomena: igra se do dve pobede, a eventualne majstorice biće odigrane 10. aprila.


(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC