• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanović video Bogdanovića - prvi put u NBA ligi

Autor mondo.rs

U noći između utorka i srede odigran je prvi duel prezimenjaka iz Srbije i Hrvatske.

Sretali su se u Evroligi, mimoišli su se u Fenerbahčeu i praktično svakog leta igrali međusobno u reprezentacijama...

Prošle večeri prvi put su nastupili jedan protiv drugog u NBA ligi.

Sakramento Bogdana Bogdanovića gostovao je Indijani Bojana Bogdanovića. Duel srpskog i hrvatskog beka šutera, čija imena razlikuje samo jedno slovo, bio je interesantniji i američkim i ovdašnjim ljubiteljima košarke zbog njihovog okršaja nego zbog ishoda meča, koji se mogao predvideti od početka.

Indijana - Sakramento 101:83 (24:13, 31:17, 14:18, 32:35)

Bogdan, starter Kingsa, igrao je 28 minuta i postigao sedam poena, pogodivši jednu trojku iz tri pokušaja. Na drugoj strani, Bojan je sa 17 poena bio najefikasniji igrač Pejsersa u meču koji je često podsećao na "jedan na jedan" igrača s prostora bivše Jugoslavije.

Bogdanović
Izvor: YouTube


Pejsersi su obezbedili četvrtu pobedu ove sezone već do poluvremena. Ekipa Nejta Mekmilana postigla je prvih devet poena, a na odmoru je vodila 25 razlike, što joj je omogućilo da u nastavku igra mirnije i da vodi računa i o snazi i odmoru.

Priliku da rasterećena finišira Indijani je obezbedio i novajlija Domantas Sabonis, svojim "dabl-dabl" učinkom, ostvarenim već do pauze (10 poena, 12 skokova). Litvanac se potom vratio na teren i ostvario rekord NBA karijere sa 16 skokova, još dva poena i pet asistencija.

U domaćem timu dvocifreni broj poena postigli su i novi lider ekipe Viktor Oladipo (14), krilni centar Tadeus Jang (15) i rezervista Kori Džozef (13), a 25 timskih asistencija Indijane potvrda su timske igre i protoka lopte, koji je Mekmilan posebno istakao posle utakmice.

Bogdanović je bio jedini srpski igrač koji je nastupio prošle noći, jer je Boban Marjanović presedeo još jedan meč Detroita.

Kada je u pitanju Sakramento, mnogi igrači se i dalje navikavaju na činjenicu da će mladi tim ove sezone očigledno neretko gubiti utakmice. To je nova okolnost za Bogdana, koji je došao u NBA kao šampion Evrope, kao što je to novina i za Darona Foksa, takođe rukija, koji je protiv Indijane bio najefikasniji u ekipi, sa 18 poena, pet asistenciia i četiri skoka.

Bivši student Kentakija u Indijani je sa Kingsima već izjednačio broj poraza koje je prošle sezone doživeo za celu godinu na koledžu - šest. "Sve ovo je drugačije. Nikad u životu nisam gubio i to je breg koji ćemo morati da pređemo", izjavio je on posle utakmice.

Sakramento se nakog petog uzastopnog poraza okreće gostovanju Bostonu, na kojem nije pobedio deset godina. Biće to nova prilika ekipe Dejva Jergera da se izmeri sa favoritom i da proba da koriguje neke stvari u svojoj igri, poput činjenice da je u svakom od svojih šest poraza imala manje skokova od protivnika.

Kingsi ionako ovu sezonu pre svega koriste za učenje.

Rezultati utakmica odigranih između utorka i srede:

Indijana - Sakramento 101:83
Bruklin - Finiks 114:122
Milvoki - Oklahoma 91:110
Lejkersi - Detroit 113:93

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC