• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Nestvarno pozitivno!

Autor mondo.rs

Selektor Srbije se posle pobede nad Gruzijom zahvalio igračima, ali i trenerima koji su ranije radili sa njima. Sledeće okupljanje, najverovatnije, u Minhenu.

 Đorđević: Nestvarno pozitivno! Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije na početku kvalifikacija za Mundobasket je opravdala status vicešampiona Evrope, sveta i Olimpijskih igara, pobedivši Austriju (85:64) i u ponedeljak Gruziju (105:87) pred svojim navijačima.



Sada deluje lako, ali samo Aleksandar Đorđević i njegovi saradnici znaju sa kakvim pritiskom su bili suočeni, s obzirom na to koliko standardnih igrača nisu imali na raspolaganju.

Nesvakidašnji miks "starosedelaca", povratnika i debitanata, u specifičnim okolnostima je usmerio srpski brod ka Kini 2019, do koje je još dug put.

"Ne znam da li igrači shvataju šta su uradili", rekao je Đorđević na početku konferencije za novinare.

"Ponosan sam što vodim ovu ekipu. Proživljavam nestvarno pozitivne emocije i izrazito sam im zahvalan, lično i kao trener, jer su od prvog trenutka pokazali profesionalnost, kvalitet, znanje... Čestitam njihovim trenerima u klubovima, trenerima koji su ih trenirali u mlađim selekcijama, jer to svima nama olakšava posao kada dođu u 'A' reprezentaciju", nastavio je selektor svoje izlaganje.

ĐOKOVIĆ

"Želim da čestitam igračima i stručnom štabu na veoma važnoj pobedi. Meč je bio interesantan, na puno poena. Bili smo stegnuti, a uz to nismo poštovali principe u odbrani. Kasnije je iz dobre odbrane došlo samopouzdanje u napadu i zasluženo smo prelomili u svoju korist", rekao je debitant Ilija Đoković, plejmejker Borca iz Čačka.

Kao pripadnik "stare škole", Đorđević je oduvek insistirao na pravom odnosu prema dresu reprezentacije, što smatra da se odlično vidi kod aktuelnog sastava.

"Dobili smo zdravu grupu igrača, fenomenalnu enegiju, veliku želju da momci obuku taj dres, da se bore za zemlju... Meni je jako stalo da se to vidi i nadam se da se vidi. Igrači to pokazuju svakim gestom i načinom na koji uzimaju obaveze. Hvala publici, koja je došla u velikom broju, to momcima puno znači. Idemo dalje uzdignute glave".

U kraćoj analizi utakmice, Đorđević je ocenio da se osećao pritisak zbog njene važnosti, posebno u prvom poluvremenu.

"Igrači na početku nisu imali dovoljno mira. Gruzija je dobar tim, sjajno šutiraju za tri poena, imaju svoje minijature, a Zuros je trener koji zna da izvuče maksimum... Zbog neuigranosti smo imali neke greške u preuzimanjima, ali to je normalno za ovaj period".

Na kraju se selektor zahvalio i svojim dugogodišnjim uzdanicama.

"Simonović, Mačvan, Raduljica... Pokazali su lidersko lice i to je bilo potrebno".

Za sledeći "prozor" predviđena su gostovanja Nemačkoj (22. februara) i Austriji (25. februara), pa će tome biti prilagođena i logistika.

"Mislim da će biti okupljanje u Minhenu. Tamo ja vodim Bajern, u Nemačkoj ćemo igrati i mislim da ćemo uspeti da se organizujemo. A,nekoliko dana posle toga idemo u Beč".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC