• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roko Leni Ukić: Nije mi jasno šta Hrvatska želi

Autor mondo.rs

Doskorašnji kapiten košarkaške reprezentacije Hrvatske posle dva poraza na startu SP zabrinut i zbunjen kojem putem ide nacionalni tim

 Roko Leni Ukić: Nije mi jasno šta Hrvatska želi Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Roko Leni Ukić stvari sada posmatra iz drugog ugla, jer se posle Eurobasketa i poraza Hrvatske od Rusije u četvrtfinalu oprostio od reprezentativnog dresa Hrvatske.

Na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019 nije imao mnogo toga da vidi, jer su Hrvati doživeli dva poraza - od Holandije na gostovanju (61:68) i Italije u Zagrebu (64:80).

"Kad se ekipa tri dana priprema za dve utakmice, onda tu nema šta da se ocenjuje. U takvim slučajevima presudan je individualni kvalitet, inspiracija pojedinca, a mi nemamo takvog igrača", poručio je u razgovoru za "Jutarnji list" Ukić.

"Mi u rosteru reprezentacije nemamo 80 poena i odnos snaga je bio realan protiv Italije. Pogotovo što smo igrali sa toliko grča i nesigurnosti, što je godinama naša karakteristika kad stvari krenu nizbrdo".

Dugogodišnjeg kapitena mnogo više brine dugoročan plan hrvatske selekcije, jer smatra da ga ustvari nema.

"Meni nije jasno šta se želi. Ako je cilj 2021, što je izjavio Dino Rađa, ovakva reprezentacija opet nema smisla, jer je u tom slučaju selekcija prestara, za takvu viziju bi igrači trebalo da budu daleko mlađi. Moj je stav da treba da se pravi plan za 2019, ne zbog Svetskog prvenstva kao takvog, već zato što nastup u Kini veže i Olimpijske igre 2020. Pritom nemam ništa protiv ako je vizija drugačija, ali ako je cilj 2019, onda je reprezentacija oslabljena, tu nedostaje pet šest momaka. Koliko ja znam Damir Markota je voljan da pomogne, ni Marko Tomas i Luka Žorić se nisu oprostili, tu je i Hrvoje Perić... Svi oni kvalitetom zaslužuju mesto u reprezentaciji. A priča o mladim igračima ne pije vodu jer, konkretno, Italijanima su nosioci igre mlađi od naših", istakao je Ukić.

Igrač koji je rekorder hrvatske reprezentacije sa 207 utakmica i nastupa na čak 10 velikih takmičenja, jasno poručuje šta ne štima.

"Lično, pokušao bih na bilo koji način da se kvalifikujem za Mundijal, ali sve nosi svoje dobre i loše strane. Mi možemo da pričamo o sukobu na relaciji FIBA - Evroliga, ali svi su u istoj situaciji, snalaze se kako mogu, dok smo mi po tom pitanju među najlošijima. Treba jasno da se kaže šta se želi, mogu se čak i otpisati naredne tri godine, ali pre toga mora se odrediti kojim putem idemo. Prateći stvari sa strane, vidim oprečne signale, a to nije dobro. Ja sve ovo pričam jer znam da bi moglo da bude i gore. I pritom nisam ni protiv koga. Ako želiš najbolje, to ne znači da treba da ćutiš kad vidiš da nije najbolje, čak ni približno dobro", rekao je Ukić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC