• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Litvaniju bez Veličkovića

Autor mondo.rs

Kapiten crno-belih na poštedi, pošto dugo vuče povredu tetive. Akcenat na poboljšanju igre i razvoju mladih igrača, rezultat "ako bude - bude".

 Lijetuvos Ritas Partizan Evrokup najava Izvor: MN PRESS

Ekipa Partizana dobila je samo jednu od prvih šest utakmica u C grupi Evrokupa, ali je još "u igri" za četvrto mesto i plasman u Top 16 fazu.

Gostovanje Lijetuvos Ritasu (utorak, 18.00) u tom smislu je tačka na kojoj se ambicije crno-belih definitivno prelamaju. Pobeda ih pretvara u ozbiljne pretendente, naročito jer slede utakmice protiv Bilbaa i Limoža kod kuće, a poraz ostavlja na dnu tabele, sa malim šansama da urade nešto više, naročito ako Limož kao domaćin savlada Bilbao.

Koliko je realno da se Partizan u Viljnusu bori za "dva boda", već je drugo pitanje.

Jer, ekipa je u ovom trenutku "naviknuta" na poraze (šest u poslednjih sedam zvaničnih utakmica) i biće oslabljena neigranjem Novice Veličkovića. Iako su njegove partije ove jeseni značajno limitirane fizičkim statusom, kapiten crno-belih je u jedinoj pobedi, nad Bilbaom, pokazao da je i dalje neizostavan faktor pri ostvarivanju dobrih rezultata.

Iskusnom krilnom centru će ovo biti treći propušteni meč u Evrokupu, posle Limoža i Lokomotive Kubanj u četvrtom, odnosno petom kolu.

"Problemi sa povredama, koje smo imali tokom dvonedeljne pauze, nisu nestali. U Viljnus neće putovati Veličković, koji je imao povredu tetive i rešili smo da ga sačuvamo, kao ni Tomić. Ostale probleme pokušaćemo da rešimo koliko možemo", rekao je trener Miroslav Nikolić.

Prvi meč u Beogradu pripao je Lijetuvos Ritasu (80:91), mada je Partizan ušao u četvrtu četvrtinu sa dva poena prednosti.

"Igraju modernu, evropsku košarku i jako su opasni. Mi ćemo nastupiti bez kalkulacija i uradićemo sve da pobedimo. Meni je važno da ostvarimo kontinuitet u igri, da igramo dobro i da se mladi igrači razvijaju kroz ovakve utakmice", dodao je Nikolić.

Crno-beli su između gostovanja u Podgorici i Viljnusu proveli kod kuće samo jedan dan.

Za razliku od derbija ABA lige, protiv Lijetuvosa će šansu sigurno dobiti Aleksandar Aranitović i Marko Pecarski.

"Putujemo u Viljnus sa željom da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu. Da odigramo dobro, angažovano i da iz te igre pokušamo da dođemo do pobede. Imamo iskustvo iz prve utakmice, u kojoj smo videli kako iskusne ekipe kažnjavaju padove u igri", rekao je Aranitović.

PAROVI 7. KOLA:

Lijetuvos Ritas - Partizan 18.00
Limož - Bilbao 20.00
Alba - Lokomotiva Kubanj 20.00

TABELA: Lokomotiva 6-0, Alba 5-1, Lijetuvos Ritas 3-3, Limož 2-4, Bilbao 1-5, Partizan 1-5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC