• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alimpijević: Davidovac nije slučajno u Zvezdi

Autor mondo.rs

"Najvažnije je da ima sigurnost. Sa tom visinom morate biti talentovani pred napadima. Ipak, on mora mnogo da radi", kaže trener Zvezde o svom "univerzalcu".

 Dušan Alimpijević poslije Zvezda - Igokea Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Aplauz kojim su navijači, saigrači i stručni štab ispratili Dejana Davidovca iz igre u finišu utakmice Zvezda - Igokea bio je jedan od najupečatljivijih momenata večeri u "Pioniru".



Krilni košarkaš Zvezde, kome nije strano da se i sa svojom visinom od 202 centimetra "spusti" na poziciju organizatora, odigrao je odličan meč protiv gostiju iz Laktaša i nagovestio velike mogućnosti.

Trener crveno-belih Dušan Alimpijević rekao je da momak rođen u Zrenjaninu 1995. igra sve bolje, ali i da ima još mnogo da radi.

"Rekao sam i posle Reala da on nije slučajno u Zvezdi. Tu se ne dešavaju slučajne stvari. Drugo, on jako dobro trenira, a treba da radi na mnogo stvari. Njegova prednost jeste ta polivalentnost i činjenica da može da pokriva više pozicija. To jeste njegov talenat. Ima dosta stvari kojima bi trebalo da se posveti ozbiljnije, na višem nivou i ide u dobrom pravcu, kao i ostatak mlađih igrača", rekao je šef struke Zvezde.

Upitan da li je Davidovca planirao na poziciji plejmejkera, Alimpijević je podsetio da ga je na tom mestu koristio i prošle sezone, kada su sarađivali u Železniku.

"Mislite na poziciji 'jedan'? U Superligi je sa FMP-om igrao na poziciji 'jedan', a ja sam tad bio trener".

Izvor: MN PRESS



O Radičeviću...

Davidovac je na poslednje dve utakmice odlično "uskočio" u ulogu Nikole Radičevića, koji i u Madridu i u Pioniru nije ulazio u igru posle loših partija. "Sve je to košarka i sve je to život, sa svim tim stvarima treba i da se bore. Gore - dole", rekao je Alimpijević o plejmejkeru.

Da li će ga i u budućnosti koristiti na tom mestu u timu?

"To nije njegova prirodna pozicija, ali dobro se snalazi. Najvažnije je da ima sigurnost 'na lopti' sa tom visinom, što je teško održivo, jer na tu visinu kad vam protivnička spoljna linija izađe agresivnije morate biti zaista talentovani da ne gubite loptu. Ima sigurnost, a uz pritisak koji imate, morate mnogo i da 'čitate' napad, određene situacije... Razumem da on vama sad najviše upada u oko, zbog nekih poteza koje je napravio, ali generalno me pored njega raduje i pojavljivanje ostalih igrača, naročito mlađih", dodao je Alimpijević.

U osvrtu na utakmicu, trener Zvezde osvrnuo se na trijumfe Igokee protiv Cedevite i Budućnosti i kritikovao svoj tim zbog previše oscilacija.

"Što se nas tiče, u prvom poluvremenu smo 18 minuta igrali dobro, dva minuta neozbiljno, a u drugom deset minuta neozbiljno i osam-devet minuta da kažem dobro. Nama ovakvi periodi neozbiljnih minuta dolaze posle velikih utakmica u Evroligi i to su stvari kojima ćemo da se pozabavimo. Raduje me da i kada šut ne ide i kada odigrate loše ipak pobedite utakmicu. To je danas jedina dobra stvar", dodao je Alimpijević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC