• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafalno, rutinski: Zvezda razbila Efes u Pioniru!

Autor mondo.rs

Najubedljivija pobeda i najefektnija partija crveno-belih u Evroligi. Feldin odigrao meč sezone, a crveno-beli prvi put upisali "stotku"!

 Rafalno, rutinski: Zvezda razbila Efes u Pioniru! Izvor: MN PRESS

Skoro perfektna utakmica Crvene zvezde mts i četvrta pobeda u najjačem takmičenju!

Ekipa Dušana Alimpijevića vratila se u "Pionir", koji je atmosferom progutao još jednog evroligaša, video 14 trojki Zvezde (iz 28 pokušaja) i uz aplauze fudbalske sekcije crveno-belih pozdravio sjajan nastup srpskog predstavnika.

Džejms Feldin odigrao je meč sezone, postigao 29 poena i uz doprinos svih igrača koji su ulazili u igru "gurao" crveno-bele ka prvoj ovosezonskoj "stotki" u najjačem takmičenju.

ZVEZDA - EFES 100:81 (29:23, 21:21, 24:18, 26:19)

Drugim trijumfom u nizu i još boljom partijom nego na gostovanju Realu, crveno-beli su došli na 12. mesto tabele, sa skorom 4-7, dok je ekipa Velimira Perasovića ostala na deobi poslednjeg mesta sa Valensijom, Armanijem i Unikahom.


Veče za uživanje navijača Zvezde počelo je aplauzom fudbalerima na čelu sa Vladanom Milojevićem, a završeno ovacijama namenjenim Alimpijevićevom timu.

Crveno-beli su od prve četvrtine igrali i delovali mirno, precizno u napadu i snažno u odbrani. U 13. minutu imali su "plus" od devet poena (36:27), a u trećoj deonici su stekli dvocifreno vođstvo, koje je od trojke Branka Lazića za plus 13 (62:49) raslo praktično do kraja utakmice.

U nekoliko momenata poslednje četvrtine Zvezda je vodila i po 20 poena, a praktično svi igrači koje je Alimpijević koristio pokazali su da su u usponu.

Nemanja Dangubić pokazao je da je "namestio ruku" (10 poena), Tejlor Ročesti je bio dvostruka opasnost na distanci, zbog svojih trojki (3/6) i asistencija (6), kojima je "hranio" centre, koji su odigrali na zaista visokom nivou.

Matijas Lesor (9) proveo je najviše vremena u okršajima sa lepo dočekanim Vladimirom Štimcem (12) i najefikasnijim igračem gostiju - Brajantom Danstonom (16) i Francuz je i postavio "stotku", poenima sa linije penala. Kraj njega, veliki doprinos znanjem i iskustvom dali su Milko Bjelica (9) i Pero Antić (5), dok je Stefan Janković ponovo pokazao da mu prija Evroliga u "Pioniru", pa je za 20 minuta u igri bio zapažen sa šest poena i sedam skokova,

Dvocifreni učinak među crveno-belima imao je i Ognjen Dobrić (10 p), a posebne pohvale ponovo će dobiti još jedan bivši igrač FMP-a, Dejan Davidovac.

Zvezdin "univerzalac" opet je potpuno odgovorio zadacima na poziciji plejmejkera i opet pokazao da će crveno-beli definitivno moći da računaju na njega ove sezone i na najvećoj sceni.

Definitivno puni elana i zadovoljstva, crveno-beli će se posvetiti gostovanju Ciboni (ponedeljak), a zatim će gostovati Valensiji, u sledećem kolu Evrolige.

Iz minuta u minut:

- kraj utakmice, četvrta pobeda Zvezde u Evroligi! -

40' 100:81 Lesor iznuđuje faul 6,5 sekundi pre kraja, staje na crtu i koristi oba šuta.

39' 98:79 Štimac pogađa i traži faul, a Feldin ne staje...

38' 96:72 Feldin definitivno igra meč sezone. Sjajni bek ubacio je svoj 27. poen košem posle kontre.

37' 94:72 Feldin pogađa i svoju četvrtu trojku iz šest pokušaja. Ovaj put preko Dragića. Crveno-beli sigurno idu i ka svojoj prvoj "stotki" u Evroligi ove sezone.

36' 91:72 Dragić, pa Mekalun pogađaju za Efes, dok Ridi Lido odlazi na klupu bez pozdrava sa saigračima.

35' 91:68 Kao da nema kraja Zvezdinoj seriji! Dobrić je pogodio još jednu trojku - iz ćoška za velikih 23 razlike!

34' 88:68 Lazić brzo "poništava" koš Danstona i vraća razliku na 20 poena... Meč se sve mirnije bliži kraju...

33' 86:66 I Antić pogađa trojku, za euforiju u publici! Makedonac širi ruke dok ga navijači stojeći pozdravljaju.

33' 83:66 Riki Lido nakratko zaustavlja nalet Zvezde, a Dangubić odgovara trojkom za novi maksimum od velikih 19 poena.

33' 80:64 Davidovac za Bjelicu, koji pogađa iz druge za maksimalnih "plus 16" i tajm-aut Velimira Perasovića.

32' 78:64 I opet - Antić i Davidovac. Odlično sarađuju, dok Makedonac kontroliše igru Zvezde na oba dela terena.

31' 76:62 Antić i Davidovac igrom "dva na dva" varaju čuvare i otvaranju poslednju deonicu lepom akcijom, za "plus 14".

- kraj treće četvrtine -


30' 74:62 Braun završava ovaj kvartal pogotkom uz faul. Feldin je imao desetak sekundi da organizuje napad Zvezde i da iskreira šut iz teške situacije kraj klupe gostiju, ali je ipak promašio.

30' 74:60 Bjelica "izmišlja" trojku, u teškoj situaciji, a Davidovac potom jako lepim prodorom vraća razliku na 14 poena.

28' Odlični Lazić! Postavio se ispred Dragića i iznudio faul Slovenca u napadu.

28' Uporni Štimac ni u jednom trenutku ne odustaje. Tek kada igrači Zvezde čvrsto uhvate loptu sigurni su od njegovih ofanzivnih skokova.

27' 69:58 Feldin, ipak, ne dozvoljava Zvezdi da stane. Reagovao je na seriju gostiju i posle prodora poentirao uz faul, za novi dvocifreni plus crveno-belih.

27' 66:58 Efes dolazi do daha. Stefan Janković napravio je nesportski faul, a Danston je trojokm primakao goste na osam razlike.

26' 66:51 Feldin ubacuje svoj 16. poen, za novi maksimum crveno-belih od 15 poena. Veliki nalet domaćina pred sada veoma napuklom odbranom Efesa.

25' 64:51 Štimac obuzdava nalet domaćina, ali Ročesti i Lesor opet igraju idealnu akciju, za još poena Francuza iz igre "dva na dva".

24' 62:49 Serija Zvezde! Trojka Branka Lazića za najveću prednost - "plus 13"!

24' 59:49 Veoma važni momenti. Koš Feldina, ukradena lopta Lesora i snažno zakucavanje Francuza! Perasović traži tajm-aut.

22' 55:49 Veoma težak pokušaj Lesora, ali ipak uspešan. Na drugoj strani, "putback" zakucavanje Danstona. Veoma atraktivno.

21' 53:47 Simon brzo odgovara - trojkom.

21' 53:44 Ročesti nastavlja! Trojka i za početak drugog dela meča.

Strelci

ZVEZDA: Dangubić 7, Antić 2, Dobrić 7, Feldin 15, Janković 6, Ročesti 8, Lesor 1, Bjelica 4.

EFES: Lido 3, Mekalum 4, Braun 2, Adams 7, Štimac 6, Dragić 12, Danston 7, Simon 3.



- Poluvreme -

20' 50:42 Štimac koristi dva slobodna bacanja i ipak ne dozvoljava Ročestiju da preko njega pogodi trojku uz zvuk sirene. Amerikanac je poslao loptu ka obruču, ali je na njemu i stala.

20' 50:42 Štimac faulira Lesora i šalje Francuza na liniju penala. Centar Zvezde pogađa prvi šut, Janković hvata ofanzivni skok, pa pogađa o tablu za "plus 8".

20' Mekalum zadržava Jankovića da ne krene u kontru, ali sudije sada ne sviraju nesportski faul, već "običan", kojim su gosti iskoristili bonus.

19' 47:42 Dangubić naivno gubi loptu i ne uspeva da "uhvati" Dragića u kontri.

18' 47:40 Dobrić se nije "ohladio" u pauzi. Utrčao je u reket Efesa i pogodio o tablu.

- Dok čekamo da se meč nastavi, pogledajte fotografije iz "Pionira".

  - Pet minuta je prošlo i još nema košarke. Ostala su još dva i po minuta do poluvremena, a obe ekipe su ponovo na zagrevanju.

- Potencijalno značajni problem za Zvezdu je treća lična greška Milka Bjelice, koji će se teško vratiti na parket pre pauze. U međuvremenu, zapisnički sto ima problem sa sirenom, koja je radila skoro ceo minut. Nadamo se da prekid neće biti dugačak.

18' 45:40 Štimac igra "jedan na jedan" sa Jovanovićem i lako koristi tu poziciju. Alimpijević traži tajm-aut.

17' 45:36 Simon ostaje sam kraj klupe Efesa i lako pogađa šut za tri poena. Loša komunikacija odbrane crveno-belih i jednostavna pozicija za Hrvata.

16' 45:33 Najlepša akcija na utakmici. Ročesti u pravom trenutku, u skoku proigrava Antića, za lake poene Makedonca. Odmah potom, Zvezda dolazi do lopte, a Feldin lako poentira posle kontre.

14' 41:33 Danston pokazuje koliko brzo trči kontre i snažno zakucava, za jednocireni minus svog tima. Alimpijević sprema Peru Antića za povratak na teren. Malo je stao šut Zvezdu i Efes to koristi da se vrati.

14' 41:29 Davidovac za Dobrića, koji ugurava i protivnika i loptu u koš. Novo maksimalno vođstvo Zvezde i tajm-aut Velimira Perasovića.

13' 39:29 I Dobrić pogađa trojku, za prvu dvocifrenu prednost srpskog tima na utakmici.

13' 36:27 Janković iznuđuje prekršaj Štimca i poentira za dosad maksimalnih "plus 9" Crvene zvezde.

12' 34:27 Dangubić pogađa i trojku. Petu ove sezone u Evroligi iz 15 pokušaja.

12' 31:27 Stefan Janković visokim ofanzivnim skokom upisuje svoje prve poene. Štimac odgovara košem iz reketa Zvezde.

11' 29:25 Dragić nastavlja u dobrom ritmu. Prodorom je postigao svoj šesti poen.

- kraj prve četvrtine, 29:23 -

10' 27:19 Feldin je u pravom ritmu. Pogodio je i treću trojku, a petu Zvezdinu iz šest pokušaja.

8' 24:17 Džejms Feldin ostaje potpuno sam i koristi još jedan otvoreni šut, za "plus 7".

8' 21:17 Ročesti pogađa trojku, a zvižduci postaju još jači zbog faula koji su sudije dosudile Laziću. Riki Lido bio je precizan prvi put sa crte.

8' 18:16 Nesportski faul Pera Antića zbog zaustavljanja Efesa u tranziciji. Turski tim koristi tu situaciju da se primakne slobodnim bacanjima (Dragić, pa Danston) na dva poena zaostatka. Utisak je da su arbitri prestrogo dosudili Bjelici prekršaj protiv Amerikanca.

7' 18:12 Bjelica ponovo stvara sebi poziciju u reketu, "hvata" svoj promašaj i zakucava. Najveća prednost crveno-belih do sada.

6' 16:12 Feldin ostaje sam kod Zvezdine klupe i ubacuje svoju prvu trojku večeras. Ekipe odlaze na prvi tajm-aut.

5' 13:12 Prve trojke na utakmici. Adams, pa Ročesti, pa Danston. Dangubić prekida tu seriju košem za dva sa vrha "kapice".

3' 8:6 Upisuje se i Dangubić, posle prodora. Na drugoj strani još jedan lak prodor za Dragića.

3' 6:4 Prvi poeni Džejmsa Feldina - o tablu. Dinamičan početak utakmice.

2' 4:4 Prve poene za goste postiže plejmejker Adams, posle prodora, a u sledećem napadu izjednačuje Zoran Dragić.

1' 4:0 Dobra odbrana Zvezde i nesportski faul Krunoslava Simona, kojim "seče" kontru crveno-belih. Utisak je da je na početku meča jasna ambicija gostiju, da napadnu domaćina pre svega centarskom linijom Danston - Štimac.

1' 2:0 Za početak - poeni Milka Bjelice. Krilni centar Zvezde ugurao se pod koš gostiju i lako poentirao.

Startne petorke

ZVEZDA: Ročesti, Feldin, Dangubić, Bjelica, Lesor
EFES: Adams, Simon, Dragić, Danston, Štimac

- Pre utakmice, svečanost na centru terena. Vladimir Štimac dobio je uramljeni dres i zahvalio publici na aplauzu. Potapšao je  i Zvezdin grb na terenu pre odlaska na klupu.

Sudije večerašnjeg meča su Huan Karlos Garsija Gonzales (Španija), Janis Fufis (Grčka), Robert Viklički (Češka).

Crvena zvezda mts (3-7) - Anadolu Efes (3-7).

Posle velike pobede na gostovanju Realu, ekipa Dušana Alimpijevića ovog petka od 19 časova dočekuje ekipu Velimira Perasovića, za koju igra bivši centar Zvezde i ljubimac navijača, Vladimir Štimac.

Obe ekipe ulaze u meč sa identičnim skorom i sa ambicijom da pobedom krenu ka sredini tabele.

Očekuje se da dvorana bude puna, a tekstualni prenos možete pratiti na MONDU.

"Pionir", konačno!


Izvor: MONDO

REZULTATI 11. KOLA:


Crvena zvezda - Efes (19.00)
Olimpijakos - Real Madrid (20.00)
Barselona - Fenerbahče (21.00)

odigrano u četvrtak

Žalgiris - Panatinaikos 80:74
Bamberg - CSKA 76:92
Makabi - Valensija94:91
Baskonija - Unikaha 88:82
Milano - Himki 71:77



TABELA: CSKA 9-2, Olimpijakos 8-2, Fenerbahče 7-3, Makabi 7-4, Panatinaikos 7-4, Himki 7-4, Žalgiris 6-5, Real Madrid 5-5, Baskonija 5-6, Bamberg 5-6, Barselona 4-6, Efes 3-7, Crvena zvezda 3-7, Valensija 3-8, Milano 3-8, Unikaha 3-8.

PAROVI 12. KOLA (14. i 15. decembar): Fenerbahče - Žalgiris, Bamberg - Olimpijakos, Unikaha - Himki, Real Madrid - Barselona, Efes - Baskonija, CSKA - Makabi, Panatinaikos - Milano, Valensija - Crvena zvezda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC