• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alimpijević: Bravo za "male" heroje

Autor mondo.rs

Trener Zvezde naglasio da su ogroman doprinos pobedi protiv Efesa dali igrači koji poenterski nisu bili u prvom planu kao raspucani Džejms Feldin.

 Alimpijević: Bravo za "male" heroje Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts odigrala je još jednu odličnu partiju u Evroligi i ubedljivom pobedom protiv Efesa pokazala da je usponu forme.

Proteklih sedam dana dokazali su tvrdnju trenera crveno-belih Dušana Alimpijevića da će njegov tim igrati bolje dok vreme bude odmicalo i kad mlađi igrači i igrači sa klupe daju doprinos liderima.

Upravo to dogodilo se i u trijumfu protiv Efesa, pa su, osim sjajnog Džejmsa Feldina (29 p), raznovrsnog Tejlora Ročestija (11 p, 6 as) i pouzdanih Antića, Bjelice i Lazića, Zvezdu "pogurali" i Nemanja Dangubić sa 10 poena, Dejan Davidovac sa šest i pet asistencija, Matijas Lesor sa devet, Stefan Janković sa šest i sedam skokova...

Kada su se njihovi učinci sabrali, crveno-beli relativno lako su stekli i prednost od 20 poena uoči završnice.

"Raduje me da je ovo još jedna timska pobeda. I kada se vratimo na pobede nad Barselonom, Makabijem i Realom jasno je da smo do svake došli timskom parijom. Tako se istaknu heroji u prvim plan, ali ima i 'malih heroja' koji rade dobar posao, a njih je bilo dosta večeras i zato sam izuzetno ponosan na način na koji smo ostvarili pobedu protiv Efesa", rekao je Alimpijević na konferenciji za novinare posle utakmice.

Ponovo naglasivši snagu Efesa, Alimpijević je rekao da je u pripremi utakmice naglasio nekoliko stvari svojim igračima.

"Efes je ekipa koja nema jak domaći teren, ali zbog ovakvih igrača kakve ima, realno je da ne prave neku preveliku razliku oko toga da li igraju kod kuće ili na strani. Pored ofanzivnog skoka i jakih individualnih stvari, to nam je bila treća stvar za oprez, da igraju na strani dobro, možda i bolje nego kod kuće".

Na konstataciju da njegovi igrači i dalje "crpe" samopouzdanje iz pobede protiv Reala u Madridu, Alimpijević je potvrdno klimnuo glavom i dodao:

"Moramo da verujemo u sebe da bismo pobedili Real, a ta vera ne može da ne postoji, pa da pobedite Real. Mi verujemo u sebe od početka i govorio sam da će biti gore dole od starta, ne zato što tražim alibi priču već zato što je to realnost, 11 novih ljudi, stručni štab. Ako nemamo pritisak u Evroligi to ne znači da nećemo ići na pobedu", dodao je trener Zvezde i u dahu nastavio:

"Kad pobeđujete i kada se nosite sa ekipama u Evroligi onda lakše dolazite do cilja u našem prioritetnom takmičenju, ABA ligi... Sledeće sezone možda ću moći da kažem da je ova ekipa na okupu duže, pa da su naši prioriteti 'ti i ti'. To ne znači da nas ne interesuja Evrolige. Ja verujem u nas".



Da li je Zvezda na putu da ovakve partije pruža u kontinuitetu?

"Bio bih vrlo srećan, ali pokazujemo ono što sam rekao i u najavi, određene konture onoga kako bi tim trebalo da izgleda onda kada bude najpotrebnije, a to je na kraju. Zadovoljan sam već po nekim izgledima, komunikacijom igrača, pristupu, prihvatanjem nečega novog, a to je isto veličina čoveka, pa igrača, da prihvata i da se menja. To je proces. Bio bih izuzetno srećan ako bi se to desilo", dodao je Alimpijević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC