• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čanak: Previše smo mekani

Autor mondo.rs

Trener Partizana prihvatio je na sebe odgovornost za ispuštenih 21 razlike u utakmici ABA lige protiv Mornara.

 Čanak: Previše smo mekani Izvor: MN PRESS

Nenad Čanak izjavio je da je poraz Partizana od Mornara (93:98) "težak i bolan", kao i da je "sramotno" to što je njegov tim u drugoj, trećoj i četvrtoj četvrtini primio 91 poen.

"Trener ima najveću odgovornost kad utakmica od 'plus 20' ode u minus. Stvari koje su se dešavale ne priliče igračima Partizana, a to su nepotrebna nervoza, želja za košem više i totalno zanemarivanje zadataka u odbrani. Sve je to na meni, nisam uspeo da iskontrolišem utakmicu", samokritičan je bio Čanak.

On je govorio konkretno o problemima koje su crno-beli imali u defanzivi. Najveći problemi su bili Uroš Luković, koji je postigao čak 26 poena, odnosno trojke (šut 10 od 15 u drugom poluvremenu za Barane).

"Nismo imali rešenja za Lukovića. Šalić je imao poverenje, ali je slabo šutirao i postao je nesiguran. Pecarski ne može da se nosi sa Lukovićem, tako da je morao da ga čuva Gavrilović. Potrebna nam je 'petica' i pokušavamo da je dovedemo, ali malo je igrača na tržištu koji mogu da zadovolje naše potrebe", rekao je trener Partizana.

Što se tiče dalekometne paljbe gostiju...

"To nije slučajno, nego proističe iz naše loše odbrane. Izuzetno smo mekani, nemamo pritisak na loptu. Kada kola krenu nizbrdo, mi pokušavamo da se vadimo napadom, umesto odbranom".

Partizan do Nove godine ima težak raspored, pošto u sredu u Krasnodaru gostuje Lokomotivi Kubanj, pa posle teškog putovanja u subotu igra u Železniku.

"Daćemo sve od sebe da ispravimo greške i pokažemo karakter. Meč protiv FMP može da nam odredi ostatak sezone", rekao je Čanak.

Partizan - Mornar 93:98, ABA liga 2017
Izvor: YouTube/ABA liga


Trener Mornara Mihajlo Pavićević istakao je da je pobeda nad Partizanom u Beogradu "vrlo posebna" za njegov klub.

"Izbacili smo ih iz ritma u drugom poluvremenu. Tim kome priđete nakon 20 razlike uvek gubi samopouzdanje. Za nas ovo mnogo znači, jer smo mali klub, koji ne može da se poredi sa Partizanom", rekao je šampion SR Jugoslavije sa Crvenom zvezdom 1998. godine.

Mornar, Partizan, FMP i Cibona nalaze se na deobi četvrtog mesta sa skorom 6-7, a mogao bi da im se pridruži i Zadar, ako izgubi od Cedevite.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC