• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čanak: Opet stara boljka...

Autor mondo.rs

"Pobeda je dobra stvar, ali čeka nas puno rada da bismo bili konkurentni ekipama sa boljim skorom", konstatovao je trener Partizana posle duela sa Zadrom.

 Partizan Zadar izjava Nenad Čanak Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS Košarkaši Partizana prekinuli su seriju poraza i pobedom protiv Zadra u 15. kolu ABA lige (95:87) na uspešan način započeli 2018. godinu.

Imali su crno-beli tokom utakmice u dvorani Aleksandar Nikolić i 22 poena prednosti, međutim, dozvolili su rivalu da u poslednjoj deonici priđe na "minus šest" i unese nemir kako u redove domaće ekipe, tako i među oko 4.500 navijača.

"Važna pobeda za nas, posle turbulentnog perioda. Odrađeno je dosta onog što vežbamo na treninzima, ali u onom drugom delu toliko toga nije valjalo, da to maltene skroz pokvari utisak o utakmici", izjavio je Nenad Čanak na konferenciji za medije.

"U trećoj četvrtini smo za osam minuta primili 10 poena, pa u četvrtoj za dva minuta 12 poena. Greške koje pravimo su na ovom nivou nedopustive. Iz komotne situacije i 22 poena razlike dolazimo do toga da strepimo za pobedu", nezadovoljno je dodao Partizanov trener.


Čanak je konstatovao da se njegovim igračima ponavlja problem od ranije...

"Opet stara boljka. Nezadovoljstvo rešenjima u napadu se reflektuje na odbranu, ispadamo iz zamisli, primamo koševe na sve moguće načine... Pobeda je dobra stvar, ali čeka nas puno rada da bismo bili konkurentni ekipama sa boljim skorom".

"Treću četvrtinu smo otvorili sa nekoliko vezanih pogodaka, Vanja dve trojke, Sani jedna... kad ulaze šutevi lakše se igra. Nisam nezadovoljan igrom u napadu, osim u periodu kad smo sa 22 spali na šest razlike. Ne možemo da igramo napade sa jednim pasom. U tim trenucima mora da dođe do izražaja ili iskustvo ili komunikacija sa klupom".

Učešće u Evrokupu završeno je za Partizan, pa će igrači sada imati više vremena za odmor i uigravanje između utakmica ABA lige.

"Nismo to još osetili. Put u Rusiju nas je 'pocepao'. Putovali smo dve noći, posle je došao FMP, uz psihičko i fizičko pražnjenje... Za Zadar smo se spremali četiri treninga. Nadam se da ćemo slobodne dane iskoristiti da popravimo ove stvari o kojima sam govorio", završio je Čanak svoje izlaganje.

Trener Zadra, Aramis Naglić, nije bio zadovoljan igrom svog tima u odbrani.

"Nismo imali pritisak na lopti, što nas je krasilo u nekim ranijim utakmicama. Dozvolili smo Partizanu da igra, a to je ekipa velikog napadačkog talenta. U trećoj četvrtini su pogodili neke teške šuteve, a mislim da su sa Gagićem dobili mišiće ispod obruča, što će im mnogo značiti", istakao je posle meča.

Gosti su defanzivno podbacili posebno u trećoj četvrtini, kada se Partizan "odlepio" na dvadesetak poena razlike.

"Izgubili smo ritam. Nismo postavili dva suvisla napada, imali smo problema na poziciji organizatora, iako je Partizan u prvoj četvrtini bio agresivniji nego u trećoj. Ali, da možemo da dobijemo svaku utakmicu, osvojili bismo ABA ligu. Ovo je realnost", iskren je Naglić.

"Tražićemo šansu u narednom periodu, gde mislim da nam je raspored prilično korektan. Mada poštujem svakog protivnika, počev od FMP koji nam dolazi sledeći", dodao je trener Zadrana.

Oba tima sada imaju skor 7-8, što znači da će se pobednik utakmice FMP (7-7) - Mornar (7-7), zakazane za petak uveče, izdvojiti na četvrtom mestu, iza Zvezde (12-2), Budućnosti (12-2) i Cedevite (11-3).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC